Премудросте земна, бібліотеко, віват тобі, хранителька свята

Бібліотека море книг
Бібліотека - храм науки...
Переступайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки
Вони - це згусток давнини,
Вони – це всіх епох розмова
Вони прийшли із давнини
Як наша виспівана мова. 


Наприкінці вересня осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я жоржин і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Відзначення якого свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць, духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.
Свято бібліотек –це, передовсім, свято книги, великдень нашого духу, що починається із Сковороди та Котляревського, духу, що вийшов із «Кобзаря» Шевченка, через святий собор Гончара і чорну голгофу Стуса, катівні Теліги і душевний біль Ліни Костенко.
Працівники району
Всяке свято - це завжди багато щирих , вірних друзів ,це теплі слова вітань. На святкову нараду, яка відбулася 30 вересня, з нагоди професійного свята , бібліотечних працівників району прийшли привітати представники районної влади в особі голови районної ради М. А. Харченка, заступника голови РДА Ковальчука О.С. ,начальника відділу культури Кльоц І.В., які всіляко допомагають нам, опікуються культурою краю.
Оригінальні ідеї, наукове відкриття, роман чи картина можуть бути втрачені безповоротно або залишитися в невідомості, і тоді вони не нестимуть ніякого впливу на людей. Уявімо, як збідніло б людство, якби не знало античної міфології, якби не збереглися єгипетські піраміди, розписи Рубльова, твори Т. Шевченка чи загадкова Мона Ліза Леонардо да Вінчі, як потьмянів би вигляд Києва без пам'ятника Богдану Хмельницькому чи Софіївського собору. Хто ж сприяє збереженню і поширенню духовних багатств? Це насамперед різні установи, що виконують функції збирання, збереження, дослідження і популяризації культурно-історичних і природно-наукових цінностей. До таких відносяться музеї, архіви і звичайно бібліотеки.

27 вересня ЦРБ спільно з ПТУ №10 провели виховну годину «Бібліотека – осередок збереження пам’яток писемності». На заході були присутні викладачі та студенти училища. Бібліотекар ПТУ Павленко В.В. представила слайд-шоу «Шлях книги від давнини до сучасності». Завідувачка відділу обслуговування Васильчук Л.А. та бібліограф Деметрюк В.Ф. провели презентацію «Найбільші бібліотеки світу». Підсумком заходу стала вікторина, переможці якої отримали призи.
Бажаємо процвітання вашим бібліотекам, а бібліотечним працівникам - натхнення і плідних звершень, міцного здоров'я і достатку, віри, надії, любові та мудрості!!!
Працівники Олевської ЦБС

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії