Знову відкриваю «Кобзаря»

 Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта великою любовю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи,його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів, всіх прогресивних людей світу.

Шевченків «Кобзар» - це Біблія українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою. Народ, який має такого поета, як Шевченко, і таку вічну книгу, як «Кобзар» зібрав кожну сльозину, найменший стогін болю кріпака. Духовну велич і красу народу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. У багатьох оселях наших земляків сьогодні побачиш портрет Шевченка, заквітчаний вишитим рушником. А на столі, поряд із хлібом, лежить книга його поезій – «Кобзар».


10 березня 2016 року працівники відділу обслуговування Олевської районної бібліотеки провели літературну годину «Знову відкриваю «Кобзаря» для учнів професійно-технічного ліцею. Присутні познайомилися з історією видання «Кобзаря» та з творами, які увійшли до цієї збірки.
Бібліотекар 1-ої категорії  читального  залу     Козловець Л.І.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу