Уклін живим, загиблим слава

Україна – рідна, зболена, згорьована та посивіла від втрати своїх синів та дочок мати. Голодомори, Чорнобиль, війни… За цими страшними сторінками історії – сотні тисяч полеглих українців, які живуть і вічно житимуть у нашій пам’яті.
Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас з старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

 Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога.
Сьогодні працівниками та активними учасниками  міської бібліотеки для дітей було проведено історичний урок «Уклін живим, загиблим слава» для учні 7-Б класу Олевської школи №3, а також оформлено літературну вітальню «Доля з автографом війни». Метою таких заходів є : виховувати в учнів повагу до героїчних подвигів співвітчизників, ушановувати пам'ять тих, хто загинув у роки Великої Вітчизняної війни; показати всю жорстокість, з якою був винищений наш народ; формувати патріотичні почуття гордості за старше покоління; берегти державні традиції, уболівати за майбутнє країни.
 


Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Будь-яка війна – це катастрофа. У війні немає переможених і переможців. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям. Закінчуються битви, а історія вічна, а пам’ять нетлінна…
Заступник директора по роботі з дітьми Федоренко О. М.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії