Ви крок за кроком наближали Перемоги мить

 Страшна і жорстока війна, що забрала мільйони життів, покалічила дитинство і обпалила юність наших батьків та дідів, не має права бути затертою нинішнім буттям. Все пережите в роки  тієї найжорстокішої в історії людства війни  продовжує жити в нашій пам’яті, в долях людей: і тих, хто був на фронті чи працював в тилу, і тих, хто народилися після того, як відгриміли бої. І те минуле постає як період величезної стійкості і небувалого героїзму. А велике не може бути забутим. Наші нащадки будуть знову і знову осмислювати воістину героїчні діла народів, трагізм, який приносять війни.

5 травня в читальному залі міської бібліотеки для дорослих відбувся вечір-спогад «Ви крок за кроком наближали Перемоги мить». Своїми спогадами з присутніми ділилася ветеран Другої світової війни Марта Іванівна Іопік. В 13 років вона стала зв’язковою партизанського загону Степана Малікова. На долю дівчини випали нелегкі випробування. Тричі дивом залишилася живою, була поранена. Ще й зараз вона носить  в нозі осколок від тієї війни. Затамувавши подих, слухали учні 8-А класу Олевської гімназії (класний керівник Гур’єва Олена Михайлівна) розповідь Марти Іванівни про події воєнного лихоліття і були вражені мужністю цієї жінки.  Учні дякували Марті Іванівні, читали для неї вірші, дарували їй квіти. Музичним вітанням для ветерана стали пісні у виконанні викладача музичної школи Михайла Гриба. Всім присутнім Марта Іванівна побажала жити під мирним небом, щоб доля нинішнього підростаючого покоління була щасливою.
На жаль, наша країна зараз переживає не найкращі часи і українці проявляють дива хоробрості, відданості своїй Батьківщині, відстоюючи її інтереси. Сотні громадян України уже віддали своє життя, захищаючи рідну землю. Серед загиблих учасників АТО є, на жаль, і наші земляки: Ковальчук Олександр Володимирович, Ярошенко Сергій Григорович, Шепетько Сергій Петрович, Гайченя Микола Борисович, Уткін Вячеслав Олександрович, Хоречко Микола Степанович, Мосійчук Анатолій Семенович, Шеремет Василь Олександрович, Єпіфанович Олександр Володимирович.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих, які полягли, захищаючи Батьківщину. Святі почуття шани і вдячності до  загиблих ми пронесемо через усе своє життя і передамо наступним поколінням.

                                                                                     Васильчук Л. А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії