Як в селі Лопатичі Старий Новий рік зустрічали

Старий Новий рік - це рідкісний історичний феномен, додаткове свято, яке виникло в результаті зміни літочислення. Через ці розбіжності календарів ми відзначаємо два «Нові роки» - за старим і новим стилем. Таким чином, в ніч з 13 на 14 січня кожен може дозволити собі «досвяткувати» найулюбленіше свято. Адже для багатьох віруючих людей Старий Новий рік має особливе значення, оскільки від душі відсвяткувати його вони можуть лише після закінчення Різдвяного посту.

В Лопатицькій бібліотеці – філіалі №31 святкували це свято дуже оригінально. Діти не лишень грали ролі, в тому числі і Діда Мороза та Снігурочки, а ще запрошували до співу і дорослих учасників, а також частували їх гостинцями. Учасники художньої самодіяльності із гурту «Берегиня» Катерина Ничипорчук,Катерина Вербельчук, Катерина Осипчук та Ольга Васильчук виконували колядки на прохання дівчини – зими (Мирончук Наталія), веснянки – на прохання дівчини – весни (Осипчук Ірина), петровські пісні їх попрохала виконати дівчина – літо (Мосійчук Олена), а обжинкові пісні – осінь (Романчук Дарина). Ролі Діда Мороза та Снігурочки виконали Туцький Владислав та Ходюк Ірина, ключі Новому 2014 році (Горпиніч Артем) передавав Старий Рік (Козловець Вадим). А ще всіх вітали учениці школи Горпиніч Діана та Вербицька Дарина.

                          
В бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Дід Мороз і Снігурочка несуть подаруночки. А за ними із підскоком біжить зайчик – З Новим роком!»
Задоволення від свята отримали і дорослі, і школярі. А ще всі прийшли до спільної думки, що народна пісня – красива, неповторна і завжди популярна. Її потрібно вчити і оберігати – це неоціненний скарб українського народу.
                                         Завфіліалом № 31 с. Лопатичі - Мельник Надія Володимирівна

Коментарі

  1. Оригінально і сучасно. Хороше поєднання двох поколінь! Так тримати!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Працівникам бібліотеки - філіалу треба подякувати за те, що вони не втрачають давніх традицій українців і так цікаво їх відроджують.

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаво. Але є бажання побачити сам сценарій. Думаю, що він не складний і багато бібліотек сільських зможуть його провести у себе.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу