Країна дитинства - країна казкова

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.
День захисту дітей – це не тільки веселе свято для дітей, а й дорослих, адже воно покликане захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край, адже дитинство – чудова пора сподівань та здійснення мрій.
Тому ми, дорослі, повинні захищати їх, навчити  бути щирими та відкритими. І, звісно, навчити любити читати. Адже книжка – найперший друг, порадник і розрадник.
1 червня – перший день літа, а літо – пора канікул і розваг!
Тож бібліотека для дітей пропонує пірнути у країну дитинства та познайомитися з казковими героями книг, які вони із задоволенням можуть прочитати під час літніх канікул. 

 "Торт у небі"
Якось рано-вранці у квітні на околиці Рима, у містечку Трулло, сталось щось неймовірне — на пагорб приземлився дивний круглий величезний предмет. У передмісті здійнявся жахливий переполох! Невже космічні прибульці навідались у гості? Та виявилось, що це... торт — найсправжнісінький, з вершками, шоколадом, мигдальними горішками.
Казочки про Алісу познайомлять дітей з маленькою витівницею, яка весь час кудись потрапляє — то в чорнильницю залізе, то в книжку з малюнками, а якось їй довелося побувати навіть у мильній бульбашці!
Анна-Катерина Вестлі
"Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка"
Пустотливі й смішні повісті відомої в усьому світі норвезької письменниці Анне-Кат. Вестлі розповідають про сучасних дітей, їхні витівки, клопоти й комічні ситуації з їхнього життя нікого не залишають байдужим. Ця книжка вчить дітей бути добрими, чуйними, вірними в дружбі й дарує справжнє задоволення від зустрічі з нею.

Єфим Чеповецький, Юхим Чеповецький
"Веселі пригоди Мицика і Кицика"
До уваги юних читачів пропонується книжка відомого дитячого письменника Ю. Чеповецького про неймовірні та веселі пригоди мишенятка Мицика та його друга кота Кицика. Книга яскраво проілюстрована малюнками, розглянувши які посміхнеться і дитина, і дорослий. Видання доповнено цікавинками, віршами, лічилками, загадками і фокусами.
"Приключения шахматного солдата Пешкина. Твоя шахматная азбука"
На страницах этой книги юные читатели познакомятся с колей Пыжиковым и его другом Петей Петушковым — заядлыми игроками в шахматы — и вместе смогут понаблюдать за увлекательным шахматным миром, в котором происходит нескончаемое сражение между двумя вражескими армиями. Кроме того читателей ждет подарок — к книге бесплатно прилагается пособие "Твоя шахматная азбука" для обучения игре в шахматы.
Джоан Ролінг
Казки барда Бідла
Казки барда Бідла («The Tales of Beedle the Bard») безпосередньо пов’язані з книгами про Гаррі Поттера. Це п’ять абсолютно несхожих казкових історій, читання яких викликає то захоплення, то сміх, а то й тривожне відчуття смертельної загрози.
Наталія Єгорова
Пес Лопух узяв слід. Невловимі ласуни
У місті орудує невловима банда «Цукрові грабіжники». За справу беруться найкращі слідчі та юний випускник поліцейської собачої школи – Філя Лопух.
Нелегко доводиться молодому і недосвідченому фахівцеві. Іноді йому здається, що він вибрав не ту професію, що в нього нічого не вийде, але йому на допомогу приходять батько і дідусь. Чи вдасться їм розкрити таємницю «Цукрових грабіжників», знайти втрачені скарби і виправдати невинного?
Філя Лопух – справжній герой – узяв слід!
Кіт да Вінчі. Навала сновид
Катерина Матюшкіна
“Розшукується Король Сновид – підступний загарбник Землі та Сонця. Безкомпромісний і нахабний брехун космічного масштабу призначив Землю супутником Місяця! Він захопив Сонце і небо! Він уже йде до вас! Ховайтеся всі! Ховайтеся всі! Передай спійманого сновиду Коту да Вінчі або перевиховай сам!”
Урфін Джус і його дерев’яні солдати
Олександр Волков
Книга розповідає про повернення дівчинки Еллі, яка допомагає своїм друзям – Страхопуду, Дроворубові та Сміливому Леву – звільнити Чарівну Країну від підступного завойовника Урфіна Джуса та створеної ним армії дуболомів. Книжка зацікавить дітей молодшого та середнього шкільного віку.
Володимир Денейка пропонує вирушити у подорож країною Подоланією разом із маленькоими хлопчиком, що прагне втекти від батьків, обов'язків та себе самого. Чи вдасться йому дійти до мети? Хто стане на заваді? А хто допоможе йому на шляху до омріяного?
Рутківський Володимир
Бухтик із тихого затону
Відпочиваючи у лісовому санаторії, Сергійко з друзями задумали для дівчинки Олі, яка захворіла, казку. Проте вони й не підозрюють, що вигадані ними водяники, лісовики і русалки живуть насправді...
Захоплива казкова повість лауреата Шевченківської премії Володимира Рутківського про зворушливу дружбу школярів Сергійка й Олі з дивовижним підводним створінням Бухтиком. Цей незвичайний герой, блискуче вигаданий Володимиром Рутківським і чудово зображений Ростиславом Попським, просто приречений на читацьку любов і успіх.
Оля Русіна
Сестричка
З молодшою сестрою буває ой як непросто. Особливо коли між сестрами різниця у п’ять років. І коли в молодшу сестричку Ксеню разом з її друзями Мартою і Артемом вселяються бісики капості і витівок, які дорослим і не снилися, старшій сестрі не залишається нічого іншого, як написати про це книжку.
Екатерина Матюшкина, Екатерина Оковитая
Шкарпетки нарізно
Веселі пригоди лісових детективів пса Фу-Фу і кота Киць-Киця та їхніх друзів тривають. У цій книжці слідчі розплутують іще одну казкову історію: рятують зниклого крота Шишу, розгадують таємницю старовинної книги і знаходять справжнього спадкоємця замку.
Про кумедних мешканців казкового лісу залюбки прочитають дошкільнята й школярі, їхні дідусі та бабусі, татусі та матусі, а також усі, хто любить читати цікаві книжки.



Олевська районна бібліотека для дітей

Коментарі

  1. Приємна новина для вас на блозі «МІСТО – Онлайн»: http://misto-onlain.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award.html

    ВідповістиВидалити
  2. За гарну роботу отримуйте нагороду Liebster Blog Award. Деталі тут: http://kambibliot.blogspot.com/2014/07/blog-post.html
    Вітання!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Запрошуємо приєднатися до блогу Білоцерківської бібліотеки сімейного читання http://bcbiblio9.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити
  4. Шановні колеги!
    Вітаємо Вас з Всеукраїнеським Днем бібліотек.
    Бажаємо щастя, здоров’я, професійних злетів, родиного затишку.
    Хай свято подарує Вам чудовий настрій та теплі слова від всіх, хто вважає книгу і бібліотеку джерелом знань. Хай не згасає творчий вогник у ваших очах.
    Миру Вам і вашим родинам та всій нашій Україні.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу