Поезія – це поклик душі

              Живу, працюю і поезію люблю,
Вона – крилата – від журби рятує.
Коли болить душа – вірші пишу,
Там – у словах – мій сум вирує.
Алла Продащук

21 травня 2015 року у місті Новоград-Волинський, у музеї «Родина Косачів» відбувся перший відбірковий тур (проводиться зонально) обласного фестивалю-конкурсу поетів-аматорів «Апостроф».
В конкурсі брали участь Олевський, Ємільчинський, Лугинський, Баранівський, Новоград-Волинський райони, та місто Новоград-Волинський.  Підготовкою  та організацією учасників в Олевському районі займалася районна бібліотека.
Метою та завданням конкурсу було відродження, розвиток та популяризація жанру поезії, пошук, розкриття, обмін досвідом,  підтримка творчих здібностей любителів поезії.

Із чотирнадцяти учасників, які прийняли участь, двоє із Олевського району. Це Алла Продащук- вчитель Дружбівського навчально-виховного комплексу та Оксана Налапко – учениця 11 класу Комсомольської загально - освітньої школи.

Алла Продащук по справжньому стала захоплюватися поезією з весни 2013 року, але вже має дві збірки віршів «Я українка – полісянка»(2014р.), «Мне бы обнять все небо» (тексти пісень 2015 р.), з якими можна познайомитися в районній бібліотеці . Приймала участь у Всеукраїнському літературно – мистецькому святі «Просто на покрову», 2014 році та була нагороджена грамотою. Співпрацювала в проекті «Листи на фронт», де було надруковано її вірш «У вічі матері погляну» і відправлено бійцям в зону АТО.

Оксана Налапко - претендентка на золоту медаль, мріє бути журналістом. Вірші почала писати з 9-го класу, друкувалася в районній газеті «Зорі над Убортю».

Обидві учасниці із задоволенням прийняли запрошення на участь в конкурсі.
 «Нам приємно, що нас хочуть чути, бо і на Олевщині проживають талановиті люди» -  так висловилися  конкурсантки.
Результати конкурсу ще не визначені, переможці будуть запрошені на ІІ-тур обласного фестивалю – конкурсу, який відбудеться  28 травня 2015 року.

Алла Продащук говорить, що найбільша нагорода для автора, коли слухач, прослухавши вірш, скаже: «Це про мене».


Деметрюк В.Ф.-бібліограф 2 категорії Олевської ЦБС

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії