Україна – Соборна держава

Соборність України – одна з важливих тем історії нашої держави. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.
Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У слові «соборність» ми чуємо слово «собор». Ще великий український класик Олесь Гончар закликав: «Бережіть собори душ наших!»
 Ідея соборності стала загальнонаціональною мрією, невід’ємною частиною всіх українських визвольних  програм  наступного  періоду. Величезні  жертви, віддані на вівтар волі та незалежності, навчили українських патріотів всюди, куди б закинула їх доля, бачити в своїх мріях і боротися за єдину соборну, вільну та незалежну Україну.
В нашій бібліотеці  з 22 січня  діють книжкові виставки : на абонементі для дорослих «Соборність рідної землі – основа нації й народу», в читальному залі «Україна – Соборна держава», на абонементі для дітей 5-9 класів «Соборна мати Україна одна на всіх як оберіг».
Бібліотека для дітей
Читальний зал
Відділ абонементу
На виставках представлені матеріали про державотворчий потенціал української соборності, тернистий шлях до волі, історію виникнення свята, сценарії святкування Дня Соборності України.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу