Ні! Я жива, я вічно буду жити...

 Долі людські, як і самі люди, бувають зовсім різними. І від непростої чиєїсь долі мимоволі навіть подих перехоплює: «Скільки ж випробувань може випасти одній людині?!» Із життєвим досвідом доходимо висновку, що випадає витерпіти стільки, скільки по силі. Інша річ, чи кожен спроможний гідно пройти через терни життя, щоб піднятися до зірок, чи може засвітити своїм горінням вогник надії для слабшого? Чи, може то іскорки вогню Прометея, які, розлетівшись по світу і впавши на благодатний грунт душі, спалахуючи, висвічують найдостойніших?

Ведучі свята Онищук Оленка та Фаткуліна Дарина
Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ ніжний і чистий. Інколи веселий, частіше в задумі чи смутку. Світ не знав такої поетеси. Іскра Прометея справді запалала в її серці ясним вогнем, і в цьому промінні - її творчість, сповнена незбореної сили заперечення зла і творення добра. Мова про таку знану і все ж до кінця не пізнану Лесю Українку - Ларису Петрівну Косач-Квітку.
Учениця 5-Б класу Олевської гімназії Харченко Єлизавета

Сьогодні, 25 лютого, відзначається 145-річний ювілей з дня народження видатної української поетеси і письменниці Лесі Українки. На літературне свято «Горить моє серце»  до районної бібліотеки для дітей були запрошені учні 4-А та 4-Б класу Олевської ЗОШ №3 разом зі своїми вчителями.
Учениця 5-А класу ЗОШ №3 Гребенчук Вікторія

Понад 15 дітей-учасників різної вікової категорії мали нагоду познайомити присутніх із творчістю письменниці та перегорнути деякі сторінки книги життя видатної української поетеси. Також переглянути відео-презентацію «Леся Українка – фото із життя» та відео-уривок з драми Лісова пісня «Сповідь Мавки».
Під час читання віршів поетеси був відчутний легкий сум, присутній у ліричній поезії та глибока любов до рідної землі, неньки України.
Учениця 8-А класу Олевської гімназії Талах Анна
Творчість поетеси для кожного покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, даруючи людям мудрість, мужність і красу.
Кожен народ гордиться своїми звичаями, традиціями, людьми, що його прославляють. Ми, пишаємося тим, що наша поліська земля  стала колискою  геніальної дочки  українського народу Лесі  Українки (Лариси Петрівни Косач), яка стала  символом  і гордістю нашої України, яка вірила у своє  безсмертя і стала  безсмертною.
Учні 4- А класу
Учні 4-А та 4-Б класу
Учасники заходу
Учасники заходу та працівники дитячої бібліотеки

 Заступник директора по роботі 
з дітьми Федоренко О. М. 



Коментарі

  1. Коли один захід у бібліотеці охоплює різні вікові категорії читачів - це підтверджує думку, що бібліотека є тим осередком, де можуть обєднуватись люди, чисті помисломи і душею. Низький уклін працівникам, які створюють для цього умови та знають як з користю для душі проводити вільний час.

    ВідповістиВидалити
  2. Гарне свято. Гарний куточок Лесі Українки. Гарні діти. Молодці!
    Андрушівська районна бібліотека, Лілія

    ВідповістиВидалити
  3. Гарне свято. Гарний куточок Лесі Українки. Гарні діти. Молодці!
    Андрушівська районна бібліотека, Лілія

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії