Під Крутами пішли в безсмертя

29 січня 1918 року у великій книзі історії України з’явилася нова, щедро полита молодою кров’ю сторінка, назва якої – Крути! 99 років відділяють нас від тих подій. Та вони живуть в душі укра­їнського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини.
29 січня 1918 року на залізничній станції Крути відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
27 січня працівники районної бібліотеки провели у ЗОШ №3 годину пам’яті «Червона калина на білому снігу», на якій були присутні учні 10 класу.

Шануймо Крутянців і несім з роду в рід їхню невмирущу славу. Збудуймо їм живий пам’ятник в наших серцях і будьмо постійно готові, як і вони, принести за Україну найвищу жертву.

Заввідділом обслуговування Васильчук Л. А.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії