Безсмертя Ангелів Небесної Сотні



Сьогодні, ми живемо у найнапруженіший час історії незалежної України. Суворі випробування змусили багатьох з нас по-новому поглянути на історію держави, усвідомити власне ставлення до рідної країни. Якісно нову демократичну державу можуть створити лише свідомі громадяни, які люблять Україну, свій народ, націю і готові самовіддано служити їхнім інтересам.
Одне з головних соціальних замовлень сучасного українського суспільства полягає у вихованні молодого громадянина, патріота незалежної України, здатного змолоду брати творчу участь у розбудові суверенної України, та її захист.

Пріоритетним напрямком виховання дітей та молоді в національній системі освіти є патріотичне виховання, яке включає в себе прилучення дітей до національного коріння, традиційної культури нашого народу, його духовних цінностей, героїчного минулого та сьогодення.
Патріотизм – це любов до Батьківщини, почуття відповідальності за її долю, народ. Готовність і здатність для них на жертви і подвиги.
Тому сьогодні, до третьої річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, працівниками та активними учасниками бібліотеки для дітей (Суднач Аліна, Юркова Інна, Бреслаш Аліна, Гребенчук Вікторія та Мидловець Валерія) було організовано та проведено годину-спомин «Безсмертя Ангелів Небесної Сотні» для учні 6-А класу Олевської гімназії, щоб згадати події на Майдані кінця 2013 та початку 2014 року, пом’янути й вшанувати героїв Небесної Сотні.
 
Страшна біда прийшла на рідну Україну, на Майдані гинули беззахисні люди, батьки, матері, брати, донечки, синочки... Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: життя віддали найкращі.
Історія будь - якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України, пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не  вартий майбутнього.

Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня  виконала свою земну місію. Тепер наша черга. Важкі часи настали для нашої держави. Нас хочуть розділити, але ми – українці – сильна нація, і Україна – єдина країна. Кожен з нас має любити та підтримувати свій народ, його культуру і традиції.
 Заступник директора по роботі з дітьми Федоренко О. М.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу