Музика торкається душі

Кожна людина, яка приходить у цей світ – неповторна, особлива і талановита. Інша річ, що не всі цей талант у собі відкривають, адже це – великий труд.
29 березня у читальному залі районної бібліотеки  в рамках Клубу цікавих зустрічей  відбулася творча зустріч з викладачем музичної школи, гітаристом Михайлом Грибом. Все його життя – це музика, а ще покликання  - навчати дітей прекрасному та відкривати нові таланти. Народився Михайло у сімї військовослужбовця, де музика була невідємною частиною життя. Мама Галина Станіславівна своє життя повязала з культурою. Зростаючи за лаштунками сцени, Михайло захоплювався грою місцевих музикантів. 
Вже з 12 років самотужки освоює перші акорди гри на гітарі, з тих пір він з інструментом нерозлучний. Після закінчення Житомирського училища культури працює викладачем гітари в Олевській музичній школі, вів гуртки при ЦДТ та ПТУ.  Своїм особистим прикладом та творчістю Михайло Іванович докладає багато зусиль для пропаганди свого улюбленого інструменту – гітари. Його учні беруть активну участь в концертах школи, міста та району, в багатьох конкурсах.  На заході учень Михайла Гриба Іван Кравчук виконав декілька композицій. Хлопець є переможцем обласного конкурсу солістів-вокалістів на струнних народних інструментах, та багатьох інших конкурсів, з яких завжди повертався тільки з І місцем.  На зустрічі були присутні учні та випускники  Михайла Івановича та їх батьки, колеги, друзі-музиканти, класний керівник, шанувальники творчості та любителі гітарної музики. Михайло Гриб грав на гітарі та виконував пісні, під його акомпанемент  прозвучали пісні у виконанні Діни Халімончук, Ігоря Васильчука, Юрія Любиченка та Валентина Мельника. Викладач зіграв у дуеті зі своєю наймолодшою ученицею Владою Шапордою.  Теплі слова на адресу винуватця зустрічі прозвучали від директора  музичної школи Тимків Т. А., Поліщук І.І. Продащук А. А., Чепіка В. Я., вихованця  гуртка «Натхнення»  Зарецького Михайла.  Музиканта привітали начальник сектору культури райдержадміністрації Мельник С. О. та начальник відділу культури міської ради Кльоц І. В.

З районною бібліотекою Михайло Гриб співпрацює тривалий час і є не просто користувачем, а й помічником бібліотеки та активним учасником масових заходів.
Нехай поки що ніхто з учнів Михайла Гриба не став всесвітньовідомим музикантом, та це не головне. Ті почуття прекрасного, які вони отримали від свого викладача, залишаться на все життя. В цей непростий час   Михайло Іванович відриває  дітей від комп’ютерів та айфонів і навчає їх вічному – її величності музиці.

                                                                                                                    Васильчук Л. А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу