Іменини в Книжковому місті (Тиждень дитячого читання)

Бібліотека для дітей сьогодні – центр спілкування та місце духовного виховання підростаючого покоління, прищеплення любові до рідного краю, популяризації книги, читання та дитячої творчості.
У наш бурхливий час у суспільстві відбуваються кардинальні зміни : поява і прогрес нових технологій та швидкого Інтернету. Одним із основних завдань дитячої бібліотеки залишається популяризація книги. Сучасність вимагає від бібліотекарів створювати у бібліотеці атмосферу радості від зустрічі юного читача з книгою, підтримувати інтерес до читання.
Щороку на весні в дитячих бібліотеках проходить Тиждень дитячого читання, який створено з метою заохочення  дітей до читання та книг.
З нагоди Тижня дитячого читання в бібліотеці для дітей було проведено такі заходи :
-         Свято книги «Іменини к Книжковому місті»;
-         Бал літературних героїв «У країні мрій та фантазій»;
-         Година-пізнань і відкриттів «Про Японію – країну, де сходить сонце»;
-         Мульткалейдоскоп  «Мультфільми за творами видатних письменників».


На «Іменини в Книжковому місті» до дитячої бібліотеки завітали найменші – веселі та галасливі  першокласники, учні 1-Б класу Олевської ЗОШ №3 (вчитель Назарчук Г. М.) та учні 2-А класу Олевської гімназії (вчитель Попович Т. О.) на бал літературних героїв «У країну мрій та фантазій».
На всіх присутніх чекало захоплююче свято, яке підхопило і понесло у казковий світ та  залишило приємні враження, як у малечі, так і в дорослих. Усі діти мали можливість познайомитись з казковими персонажами: Королевою Книг (Онищук Олена), Білосніжкою (Мидловець Валерія), чарівною Казочкою (Бреслаш Аліна), Незнайком і Всезнайком (Шиш Вікторія та Шибецька Ірина) та послухавши поради казкових герої, як потрібно поводитися з книгою, дали урочисту обіцянку -  берегти Книгу. Вітали дітей і «мультяшні» герої Міккі Маус, Котик та Ведмідь (ролі яких виконували працівники міського будинку культури), де під час зустрічі малеча з великим захопленням брала участь у конкурсах, відгадувала загадки «З якої казки?» та розповідали про свої улюблені книги.

Так, як 2017 рік оголошено роком Японії в Україні, під час цього ж тижня відбулася година-пізнань і відкриттів «Про Японію – країну, де сходить сонце» для учнів 6-А класу Олевської ЗОШ №3 (вчитель Левченко Н. В.), де діти ознайомилися з традиціями та секретами Японії, про особливості японської кухні, чайної церемонії та здійснили подорож у «країну-навпаки».
Кожне таке бібліотечне свято – це феєрверк веселощів та гарного настрою. Протягом тижня наша бібліотека була наповнена дзвінкими голосами дітей, що завітали до неї щоб почитати книгу, або взяти додому, стати учасниками свята, або поринути у світ, щоб дізнатися про щось нове та цікаве, або отримати яскраві враження від перегляду мультфільмів.  
Можна з упевненістю сказати, що дитяча бібліотека – те місце, де можна не тільки взяти книгу, але й дізнатися про щось новеньке, чомусь навчитись, з кимось зустрітись. Останнім часом бібліотека для читача – центр культури, де можуть задовольнятися його потреби в духовному та інтелектуальному розвитку, сомапізнанні, самоосвіті, і де вона зможе змістовно провести дозвілля, знайти друзів і заняття за інтересом.
Тож, запрошуємо усіх охочих до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ дитячої книги, здійснити цікаву та захопливу подорож у світ пізнання, добра, любові. Приходьте до нашої бібліотеки, з нами буде весело, пізнавально і цікаво! На вас чекає вірний друг – Книга!
Заступник директора по роботі з дітьми Федоренко О. М.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії