Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання

Традиційно в бібліотеках України у березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання, мета якого популяризувати найкращі надбання української та світової літератури, підвищити авторитет книги, популяризувати читання тощо.З цією метою в центральній міській бібліотеці пройшов ряд заходів. З лютого по березень кафедрою по обслуговуванню юнацтва було проведене анкетування "Насолода читанням - насолода життям", за допомогою якого було визначено найулюбленіші та найпопулярніші твори серед юнацтва. Серед них такі автори: Стефені Маєр, Люсі-Мод Монтгомері, Наталія Щерба, Марія та Сергій Дяченки, Рей Бредбері, Микола Гоголь, Шарлота Бронте, Артур Конан Дойль, серія книг «39 ключів» та інші. За результатами анкетування бібліотекарі підготували для молоді виставку-інсталяцію «Золота полиця бібліотеки». 

"Золота полиця бібліотеки"

 
  З 21 лютого по 20 березня проходив фотоконкурс «Селфі з книгою». За креативність та творчий підхід переможцями конкурсу стали Анастасія Яроменко та Олена Онищук, які отримали в подарунок по книзі та свої фотографії форматом А4, решта учасників отримали солодкі призи – це Вікторія Гребенчук, Марина Романчук, Лілія Хомутовська, Наталя Романчук та Аліна Бреслаш.
     21 березня у Всесвітній день поезії для учнів професійного ліцею був проведений поетичний калейдоскоп «Поетична Олевщина», під час якого бібліотечні працівники познайомили присутніх з поезією нашого краю, який так багатий на талановитих та творчих людей. Це відомі і прославлені поети, такі, як Василь Струтинський та Ольга Пилипчук. І ті, що не так дано заявили про себе, видавши збірки віршів: Алла Продащук, Марія Хлань, Микола Гайченя, Єва Пономаренко, Володимир Кравчук, Анатолій Іваненко, Галина Талах.
Поетичний калейдоскоп "Поетична Олевщина"
 
    24 березня в читальному залі міської бібліотеки всі бажаючі мали можливість переглянути екранізацію книги Марка Леві "Між небом та землею". Марк Леві - один з найпопулярніших французьких письменників, його книги перекладені більш ніж на 30 мов і розходяться великими тиражами. Його роман «Між небом і землею» вразив надзвичайним сюжетом і силою почуттів. Слід зазначити, що ця книга користується популярністю серед наших читачів (як серед дорослих, так і серед молоді) і входить до «Золотої полиці бібліотеки», тому саме її ми вибрали для нашого кіномайданчику.


Переможці фотоконкурсу "Селфі з книгою"
Кіномайдачик (перегляд фільму "Між небом та землею")
Бібліотекар І категорії Рабош А.В.



                                                                                               

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії