Чорнобильська трагедія - одвічний слід на Україні


26 квітня – День пам’яті Чорнобильської катастрофи, День скорботи І роздумів.  Тривогою та болем наповнені  наші серця. Болем за нашу землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси. Тривогою – за майбутнє життя.Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років все одно це слово  полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.  

26 квітня для учнів професійного ліцею працівники відділу обслуговування разом з бібліотекарем  ліцею провели годину пам’яті «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні», згадали і вшанували пожежників, які виконували свою звичайну роботу і затулили собою не тільки станцію, а й Європу.


Згадали і  наших земляків-ліквідаторів Чорнобиля - це Лузін Євген Валентинович та його брат Володимир, Головенко Василь Васильович, Кручинін Олександр Олексійович, Рабош Юхим Ничипорович, Марченко Олександр Зіновійович, Коструба Іван Миколайович та багато інших, які встали на захист народу та землі України, всіх, хто брав участь у ліквідації аварії та будуванні захисної споруди-саркофага, який сховав залишки зруйнованого реактора .
Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…                           


                                                               Бібліотекар читального залу Козловець Л.І.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії