Подорожуй Європою


 Кожну третю суботу травня все європейське співтовариство відзначає День Європи. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху. В Україні це свято було встановлено у 2003 році. Наша країна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

У 2019 році свято припало на 18 травня і олевчани відзначили його у рамках дня міста. До заходів долучилася і центральна міська бібліотека. На день Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше майбутнє. Саме тому цей день – хороша нагода ознайомитися з історією та культурою інших країн. У центрі міста, у прикрашеному прапорами та кульками сквері, бібліотекою були оформлені інформаційні  стенди про найбільші та найуспішніші країни Європи. Особливе місце займала виставка-інсталяція, присвячена Україні та її найближчій сусідці – Польщі. Польське містечко Тошек є побратимом нашого Олевська. 
Всі бажаючі мали змогу познайомитися з книжковою виставкою  та фотосушкою «Олевськ – Тошек : дружні взаємини». Для жителів міста проходила вікторина «Чи знаєш ти Європу?». В заході взяли участь і вихованці гуртка малювання Олевського ЦХЕТУМ під назвою «Європа очима дітей». Для всіх жителів та гостей була можливість переглянути фотографії  Миколи Данюка, а саме – минулорічної реконструкції древлянського побуту на Бабиній горі. Тепла, сонячна погода, яскраво оформлений парк дарували людям гарний настрій, можливість добре відпочити, інтелектуально розважитись  та зарядитись позитивом.

Зав. відділом обслуговування Л. Васильчук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії