Ще довго пам’яттю болітиме війна

Пам'ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до тебе спогади  - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій нацизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації. У довічному боргу наше покоління перед ветеранами війни, кому випало на долю пройти через чорнило битв і пощастило дожити до цього світлого дня. Все менше і менше  залишається в життєвому строю сьогодні ветеранів. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони памятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Ведучі заходу
До дня Скорботи та вшанування пам’яті жертв війни 22 червня 2016 року у фойє районного будинку культури працівниками районної бібліотеки та  головою районної ради ветеранів війни і праці Валентиною Никифорівною Корнійчук  для ветеранів був організований  та  проведений круглий стіл за участю  заступника голови РДА Белан Н.Д., заступника голови районної ради Ковальчука О.С., заступника міського голови Колбасюка В.В., депутата районної ради Бабич В.М., учасника  АТО Химича П.П. 
 На заході  для всіх присутніх була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Ще довго пам’яттю болітиме війна».
Оленка Онищук та Талах Євгеній
Активними учасниками заходу  були постійні користувачі та помічники бібліотеки  Оленка Онищук та Євгеній Талах( діалог між юнаком та дівчиною), прозвучав «Синий платочек» у виконанні Марини Долібець , в супроводі гітари (акомпаніатор)  Михайло Гриб – викладач музичної школи та музичні номери надали  працівники РБК.
Михайло Гриб та Марина Долібець

 Ветерани щиро раділи зустрічі один з одним  ділилися своїми спогадами та співали пісні.
Ветеран Другої Світової війни Кравчук Іван Кузьмич
Бібліограф ІІ категорії Деметрюк В. Ф.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії