Без права на забуття

Давно замовкли громи другої світової війни – однієї з найжорстокіших і найкривавіших в історії цивілізації воєн, яку розв’язали три найагресивніші мілітаристські держави – Німеччина, Італія і Японія. Прагнучи переділу світу на свою користь.
                Полум`я війни обпалило Україну найбільш з усіх тодішніх республік. Для неї війна обернулася національною трагедією, що поглинала мільйони людських життів, перетворила на згарища й руїни міста і села , знищила промисловість і сільське господарство, завдала величезної шкоди науці й культурі. Загарбники нещадно експлуатували населення і природні багатства нашого краю. 85 відсотків продуктів, що надходили до рейху з радянських окупованих районів,були з України. Для німецької промисловості та сільського господарства вона стала й джерелом дармової робочої сили. Загалом з України було вивезено на каторжні роботи до Німеччини 2,4 млн. чоловік, переважно молоді.

            До  72 – річниці визволення України від нацистських загарбників в читальній залі районної бібліотеки організовано книжково-ілюстративну виставку «Без права на забуття». Запрошуємо читачів познайомитися з літературою, яка представлена на виставці, виставка буде діяти до 31 жовтня 2016року.
Бібліотекар І кат. Козловець Л. І.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу