"Забілів снігами гай - іде Святий Миколай"


Йому молитви посилають,
Чекають діти всі малі,
Бо день святого Миколая
Чудове свято на землі!

Ось і прийшла зима із снігами, заметілями, морозами. Радіють їй всі діти, бо їм дуже подобаються дива. А коли ж дивам відбуватися, як не взимку, у зимові свята? День Святого Миколая, Новий рік, Різдво -  свята, з якими у кожну оселю приходить казка. Та найбільше діти чекають 19 грудня – День Святого Миколая. За повір’ям. В ніч з 18 на 19 грудня опускається з неба на землю святий Миколай-Чудотворець, заходить до кожної оселі і дарує дітям чудові гостинці. Тому діти з нетерпінням чекають Миколая, який покладе їм під подушку подарунок. 




        19 грудня у Олевській районній бібліотеці для дітей відбувся дитячий ранок «Забілів снігами гай – іде Святий, Миколай», на який були запрошені маленькі гості  2-А класу  Олевської гімназії. Кімната була святкова прибрана , в якій красувалася прикрашена ялинка, розгорнута  виставка-подорож «Чарівні мелодії зимових свят», виставка дитячих малюнків «Дарунок святому Миколаю». Веселі оченята слідкували за діями, які відбувалися у бібліотеці. Спочатку святковий ранок розпочали Зіронька(учениця 3-Б класуОлевської гімназії Лазаренко Марія)  та Місяць(учень 5-А кл. Олевської Гімназії Торгонський Сергій).


«За вікном сніжок летить,
Вітром завіває,
Тож спішіть усі до нас
На свято Миколая!
Ну, а хто сюди прийшов,
Раді вас вітати
Веселіться і радійте
На нашому святі».

Далі  увазі дітей була запропонована розповідь ведучими(учениці ЗОШ №2 Макарчук Вікторія та Дубровець Людмила) про життя Св. Миколая та це свято. Після цікавої розповіді ведучих до дітей завітали Янголи (учениці 5-А класу Олевської гімназії Фаткуліна Дарина, Юркова Інна, Онищук Оленка) та Ябіда (учениця ЗОШ №2 Романчук Ірина), які завзято вели розмову про Святого Миколая. І, нарешті, під веселу пісеньку Миколай прийшов до дітей. Діти розповідали святому про свої добрі справи, читали вірші про Св.Миколая, зиму. А далі розпочалася конкурсна програма «Я все зможу», де з задоволення діти приймали участь : співали, танцювали, відгадували загадки, ну і, звичайно, в кінці кожного конкурсу  Миколай подарував кожній дитині подарунок.
 Та ось і настав час прощатися, непомітно промайнув час. Учні 2-А класу Олевської гімназії разом зі своєю вчителькою Попович Т. О. подякували працівникам бібліотеки за чудове свято та гарний настрій, та подарували бібліотеці вироби, які зробили власноруч.

                                                                                             Зі святами!!!!

Коментарі

  1. Навіть не читаючи пост, видно, що свято відбувалося у бібліотеці для дітей. Оформлення казкове, новорічне, святкове і чарівне. А для діток, то взагалі мабуть була сама радісна мить, а особливо зустріч із Святим Миколаєм.

    ВідповістиВидалити
  2. Так, свято вдалося! Діти були радісні, щасливі та дуже задоволені!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Молодці, гарне свято, а оформлення взагалі супер! Молодці!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії