За свободу і незалежність України

 Рік тому Україна стала іншою. Розпочався громадянський рух за європейське майбутнє  України, який переріс у масштабну Національну Революцію Гідності. І влада вирішила піти на силове придушення мітингу, окропивши Майдан кров’ю.
 30 листопада 2013 року у передсвітанковій тиші в Михайлівському соборі пролунали дзвони, які скликали киян на допомогу Майдану. Беркутівці, оточивши мітингуючих з усіх боків, били їх гумовими палицями. Згуртувавшись під стелею Майдану, студенти співали гімн України. Разом з ними співав хор Ангелів, а із зорею свободи на бруківку скрапували краплі юнацької крові. Та, не зважаючи  на це криваве побоїще, дзвінкоголосе відлуння «Ще не вмерла України…» котилось над Майданом, розливалося над величним градом-Києвом і летіло понад  усією Україною – від Заходу до Сходу. У них стріляли, а вони йшли вперед.

Хлопці Небесної Сотні переломили свідомість українського народу, віддавши своє життя, щоб ми жили в єдиній європейській державі. Майдан стояв у жалобі біля сотні домовин своїх хлопців: гордих, сміливих, талановитих і до нестями закоханих в Україну. Події 18-21 лютого 2014 року кардинально змінили історію України. Це дійсно була Революція Гідності, яка визначила вектор розвитку Держави. Так, на жаль,українська демократична революція не стала безкровною, так, на жаль вона призвела до війни.
            Усе відоме з курсу світової історії відбувалося на чиїхось очах. Українська історія твориться у наші дні, з нашою участю. Спресований час гортає мільйони книжок життя, ставлячи в деяких останню крапку. За такої швидкості те, що було рік тому, - вже минуле. Минуле, яке, однак, не минає у наших серцях.
Тема Майдану для багатьох українців є болючою та хвилюючою. Нещодавно наша землячка, поетеса Ольга Пилипчук надіслала до районної бібліотеки невеличку збірку своїх поезій «Євромайдан».


В читальному залі до річниці Революції Гідності був проведений урок мужності на тему «За свободу і незалежність України» для учнів 9-го класу Олевської гімназії. До цієї події була оформлена книжково-інформаційна виставка, де учні познайомились з матеріалами про Героїв Майдану і АТО, а також з новою збіркою Ольги Пилипчук  «Євромайдан».

Бібліотекар читального залу Козловець Л. І. 

Коментарі

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії