Герої серед нас

Пам’ять наших земляків, воїнів-афганців – це болюча сторінка історії українського народу. Про неї потрібно пам’ятати, її потрібно згадувати. Багатьом матерям так і не судилося побачити сина, рідним – брата, дітям – батька. Сьогодні їхні обличчя закарбували лише старі сімейні фото, кам’яні плити пам’ятників, устелені квітами могили та серця, які плачуть, пам’ятають, сумують. Олевщина не дочекалася шістьох своїх синів.
14 вересня районна бібліотека спільно з центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді провели урок мужності «Герої серед нас», який був присвячений пам’яті загиблого афганця-земляка Олександра Існюка. Організатором цього заходу була поетеса Ольга Андріївна Пилипчук, яка саме до цієї дати приїхала з міста Кременчук, де вона нині мешкає. Уже багато років Ольга Андріївна живе не в Олевську, але її душа і серце завжди тут, тому так вболіває вона за долю нашого краю і опікується його проблемами. Ольга Андріївна розповідала про Олександра Існюка, з яким була особисто знайома. На її слова у виконанні Павла Шинкаря прозвучала пісня «Обеліск».
На жаль афганська війна була не останньою для нашого народу. На Майдані, де пролилася кров, де розстріляно цвіт української нації, блукають душі убієнних, які віддали своє життя за те, щоб ми будували достойну європейську державу. Назар Войтович - наймолодший герой Небесної Сотні. Пам’яті Назара Войтовича Ольга Пилипчук присвятила вірш «Лише сімнадцять…», який прозвучав у виконанні учениці 11 класу Олевської гімназії Михайленко Ольги.
Так, на жаль, українська демократична революція не стала безкровною, так, на жаль, вона призвела до війни. «Війна буде повторюватися до тих пір, поки питання про неї буде вирішуватися не тими, хто помирає на полі бою» - писав Анрі Барбюс. Серед загиблих учасників АТО є і наші земляки. http://www.slideshare.net/fdrnklg/ss-66086951
На заході були присутні представники адміністрації, міської ради, громадськості, учні шкіл.
Захід був проведений на фоні презентації, яку підготували працівники районної бібліотеки. Бібліотекою були організовані книжкові виставки «Герої серед нас» та «Незламна духом», присвячена ювілею Ольги Андріївни Пилипчук, яка 10 вересня відмітила своє 75-річчя.
Завідувачка відділом обслуговування Васильчук Л. А.        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії