Олевській республіці – 75

 10 грудня 2016 року у м. Олевську відбувся Всеукраїнський патріотичний фестиваль «Олевській республіці – 75». Історія створення сягає у далекий 1941 рік.
21 серпня 1941 року в Олевську було урочисто проголошено Поліську (Олевську) незалежну республіку. Ця «держава» стала унікальним явищем, адже була утворена незалежна республіка в межах невеликого регіону – Полісся. Вона мала свою територію, адміністрацію, суд, військо. Відродилося громадське життя, адміністративна самоуправа, господарство, культура, освіта, преса, охорона здоров’я – все, що хоч на деякий час вирвалось з під гніту серпа та молота й білого орла», - так писав про ті події Т.Бульба-Боровець. Та недовго судилося існувати «Олевській республіці», 16 листопада військове формування УПА було ліквідовано. (Ю. Данюк «Олевська республіка»).

В приміщенні РБК, працівниками районної бібліотеки, була організована виставка декоративно – прикладного мистецтва та виставка патріотичної літератури в рамках Всеукраїнського фестивалю. У виставці взяли участь майстри: Петро Баланчук (випилювання по дереву), Олена Стрелюк (вишивка стрічками), Наталія Сорока (вишивка хрестиком), Надія Мельник (сучасна вишивка). Цікаво виступили кобзарі та лірники, а також цікавою була експозиція світлин воїнів АТО.
Микола Дмитренко

Д. О. Лазаренко - заступник голови РДА

На заході в РБК був присутній письменник Дмитренко Микола, який подарував для районної бібліотеки книги. Під час продажу книг першим заступником голови РДА Д.О.Лазаренком для бібліотеки була придбана та подарована книга «Народні  пісні Житомирщини», яка має велику цінність, адже пісні з нотами.

Шановні користувачі та всі бажаючі більш детальніше ознайомитися та взяти для читання книги патріотичної тематики районна бібліотека запрошує до себе. Двері бібліотеки відкриті щоденно з 9.00 до 18.00.
Директор Олевської ЦБС Сібірьова Л. В. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії