Поетична Олевщина

 Всесвітній день поезії - свято, яке відзначається щороку 21 березня (у день весняного рівнодення). Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО, з метою заохотити поетичну творчість, поширити поезію, а також встановити діалог між культурами. Вперше відзначено у 2000 році у Парижі, а в українському календарі воно з'явилося 2004 року.

    Поезія - це, напевно, одне з найбільш геніальних досягнень людства. Висловлювати свої почуття у віршованій формі, відображеній у римі, своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому на самоті із собою, на це здатна тільки поезія, найбільша з мистецтв, створених людиною.

Наша поліська глибинка багата на творчих і талановитих людей. Ми пишаємося нашою землячкою, поетесою Ольгою Пилипчук, поетом Василем Струтинським. В своїх віршах прославляють наш край Микола Гайченя, Алла Продащук, Володимир Кравчук, Анатолій Іваненко Галина Талах, Тарас Шавула, Лариса Жабинець, Василь Чепік та багато інших.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу