Світле свято Великодня

Ще кілька днів — і над українськими містами й селами полетить весняним передзвоном світла вість про те, що «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Стрепенеться природа, заведуть голосну й потужну пісню пташки. І як рукою зніме зимову депресію — час для змін, Великдень на порозі!

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

О, як чудодійні ці слова! Коли ми їх вимовляємо або чуємо, в наших серцях спалахують вогні святої радості про Господа Ісуса Христа Воскреслого. І де б вони не виголошувалися, де б ці слова не лунали, де б не чулися, - усюди вони викликають тріпотіння в кожному серці і від них все яскравіше спалахує полум’я віри в душі кожного прославляючого Воскреслого Господа.
Подія Воскресіння Христова - найбільше християнське свято. Це є Свято свят і Торжество з торжеств, знамення перемоги над гріхом і смертю і початок буття світу, спокутуваного і освяченого Господом Ісусом Христом. Свято це називається ще Великоднем, тобто днем, в який здійснився наш перехід від смерті - до життя і від землі - до Неба.
Ось як це було:

Після суботи, вночі, на третій день після Своїх страждань і смерті, Господь Ісус Христос силою Свого Божества ожив, тобто воскрес із мертвих. Тіло Його, людське, перетворилося. Він вийшов з гробу, не відваливши каменя, не порушивши синедріонової печатки, і невидимий для варти. З цієї миті воїни, самі не знаючи того, охороняли порожню труну.
Раптом зчинився землетрус; з небес зійшов Ангел Господній. Він, приступивши, відвалив камінь від дверей труни Господня і сів на ньому. Вид його був як блискавка, а шати його були білі, як сніг. Воїни, що стояли на варті у труни, прийшли в трепет і стали, як мертві, а потім,прокинувшись від страху, розбіглися.
Цього дня (перший день тижня), як тільки кінчився суботній спокій, вельми рано, удосвіта, Марія Магдалина, Марія Якова, Івана,Саломія і інші жінки, узявши приготоване запашне миро, пішли до гробу Ісуса Христа, щоб помазати тіло Його, тому що вони не встигли цього зробити при похованні. Вони ще не знали, що до труни Христової приставлена варта і вхід в печеру запечатаний. Тому вони не чекали кого-небудь там зустріти і говорили між собою: «Хто відвалить нам каменя від могильних дверей?» Камінь же був дуже великий.
Марія Магдалина, випередивши решту жінок-мироносиць,перша прийшла до труни. Ще не світало, було темно. Марія, побачивши, що камінь відвалений від труни, відразу ж побігла до Петра і Іоанна і говорить: «Понесли Господа з гробу, і ми не знаємо, де поклали Його". Почувши такі слова,Петро і Іоанн негайно побігли до труни. Марія Магдалина пішла за ними.
У цей час підійшли до труни решта жінок, що йшли з Марією Магдалиною. Вони побачили, що камінь відвалений від гробу. І коли зупинилися, раптом побачили ангела, що сидить на камені. Ангел, звертаючись до них, сказав: «Не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте Ісуса розп’ятого. Нема Його тут, Він воскрес, як сказав ще будучи з вами. Підіть, подивіться на місце, де лежав Господь. А потім йдіть і скажіть Його учням, що Він воскрес із мертвих ».
Вони увійшли всередину труни (печери) і не знайшли тіла Господа Ісуса Христа. Але, поглянувши, побачили Ангела в білому одязі, що сидить праворуч від місця, де був покладений Господь; їх охопив жах.
Ангел же говорить їм: «Не лякайтесь; Ісуса шукаєте Назарянина розп’ятого. Він воскрес. Його немає тут. Ось місце, де Його поховали. Але йдіть, скажіть учням, що Він зустріне вас в Галілеї, там Його ви побачите, як Він сказав вам ».
Коли ж жінки стояли в подиві, раптом знову перед ними з’явилися два Анголи до блискучих шатах. Жінки в страху схилили обличчя свої до землі.
Ангели сказали їм: «Що ви шукаєте Живого між мертвими?Нема Його тут, бо воскрес! Пригадайте собі, як Він вам говорив, коли був ще в Галілеї, кажучи, що Сину Людському треба бути відданому до рук грішних людей, і розп’ятому бути, і в третій день воскреснути ».

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння! - тут.
Від усього серця бажаємо вам благодаті, добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди та душевної величі. Нехай цей Великий День дарує всім вам щастя, здоров’я, любов та непохитну віру в кращий завтрашній день!





Коментарі

  1. Ольга Вакулін13 квітня 2012 р. о 15:59

    Молодці!!! Нам дуже сподобалось!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо!!! Частіше заходьте на наш блог!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякуємо! І Вас зі святом! Воістину Воскрес!

    ВідповістиВидалити
  4. Христос Воскрес! Чисто випадково потрапила на Ваш блог. Ви молодці!!! Маю надію через Ваше віконце побачити багато цікавого, буду тепер частенько забігати до Вас. Тепер я Ваш прихильник. Запрошую Вас до нас у гості, приєднуйтесь. Творчих успіхів, цікавих постів та багато багато прихильників!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Воістину Воскрес! Дякуємо, нам приємно, що ми Вас чимось зацікавили! З радістю станемо Вашим гостем! Дякуємо!

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую за поздоровлення! Цікава інформація.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу