Ви незабутні і вічні


          «У рожевому цвітінні садів ми стрічаємо 67-му весну, що пливе над світом, мов Великдень. Сонце придивляється до її кольорів, теплом огортає все живе, безкрайній рідний край. Пам’ять... 67 років... Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв і зі сторінок книг, її мужню і величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням. Вже більше півстоліття відділяє нас від буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини — це майже все життя. Та люди самі творять історію. Відірвімось у ці дні від своїх буденних турбот і суєти, згадаймо тих, кого немає з нами, хто навічно залишився молодим, визволяючи наш рідний край від ворога. 

       День пам’яті та книжково-ілюстративна виставка « Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити» були організовані у районній бібліотеці для дітей.
Книжково-ілюстративна виставка у дитячій бібліотеці
       Також в районній бібліотеці для дорослих провели вечір-спогад «Вклонімось величним тим рокам» для студентів ПТУ та презентували книгу нашої землячки Ніни Насальської «Все, що пам'ять зберегла».
       Ця книга – біографічний нарис про життєвий шлях учасниці Великої Вітчизняної війни, партизанської зв’язкової, мужньої людини Ніни Насальської. Тут же представлені її етюди, новели та оповідання різних років.

 
       21 століття.... Усе далі й далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року 9 травня ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя.


Коментарі

  1. Дуже цікава інформація про книгу спогадів нашої землячки, ветерана Великої Вітчизняної війни, медичного працівника.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії