Чорнобиль - наша печаль і скорбота


Година пам’яті до Дня Чорнобильської трагедії


Чорною плямою стала на нашій блакитній  планеті Чорнобильська катастрофа. 27 років пройшло з тих пір. 27 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси. І 27 років цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади і хворіє серце, тому що знає, не на добро це, не на життя.
Горем і болем увійшов  27 років тому в наше життя Чорнобиль, що розділив долю людей на «до» і «після»
Пізно вночі, коли й  сама весна притихла від колискової синьоокого Полісся, заревом вирвався з обіймів пітьми вогонь, що світився зовсім неприродно. Сповиту материнськими обіймами тишу пройняв вибух . Неначе збулись пророчі слова святого Івана Богослова, наведені у кінці Вічної Книги: «… велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. А ймення зорі тій Полин…» Першими жертвами катастрофи стали атомники й пожежники, які були у той час на змінах. Тяжка праця й подвиг, горе й звитяга – все змішалось у пекельному вогні ядерної стихії. Сотні тисяч українців, білорусів і росіян насильно зреклися батьківських місць, прощалися з корінням свого родоводу.

26 квітня в Олевському  ПТУ №10 працівники районної бібліотеки : бібліотекар 1 категорії читального залу Любов Козловець, бібліотекар по обслуговуванню юнацтва Віта Талах, та бібліограф Віра Деметрюк ( на фото зліва направо)  провели скорботну годину «Чорнобиль – наша печаль і скорбота», на якій розповіли про героїв Чорнобиля, серед яких були і наші земляки -  олевчани, які ціною свого життя  захистили світ від страшної біди.
На скорботній годині були присутні  викладачі та студенти 1  курсу  4-групи  по спеціальності маляр - штукатур та студенти  2 курсу 7-ої групи по спеціальності столяр – будівельник.

Центральна районна бібліотека для дорослих

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу