Україна – Соборна держава

День Соборності відзначає Україна 22 січня, у день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки 1919 року на Софійській площі в Києві.

Це державне свято символізує єдність українських земель. І хоча державі тоді не вдалося зберегти незалежність, Акт злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.

Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року. Свято встановлено, «враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) Української держави...» згідно з Указом Президента України.

21 січня у Районному Будинку культури проведено святковий захід «Україна – Соборна держава» за участю керівників району : голови РДА Невмержицького В.І., голови районної ради Харченка М.А., заступників, голів сільських рад, активу та громадськості району. Вчитель історії А.О.Шинкар розповів про історію нашої держави від 1917 року і до сьогодення використовуючи слайд шоу.
Під час святкування у фойє РБК бібліотечними працівниками ЦРБ було оформлено тематичну виставку «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг», в бібліотеках-філіях району організовувалися відкриті тематичні перегляди, інформаційні години «Соборність України», «Єдина нація», надавалася інформаційна підтримка урочистих зборів, присвячених Дню Соборності у клубах, оформлялися виставки «Соборність України : від ідеї до сьогодення», «День Соборності – День національної єдності українського народу».


22 січня на площі Соборній проведено мітинг з нагоди свята і створено «Живий ланцюг єднання» за участю учнів загальноосвітніх шкіл, громадськості району.
Щоб переглянути фото перейдіть за посиланням День Соборності в Олевську

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії