Кобзаре рідний, з нами завжди ти


Серед видатних людей небагато імен, кому пам’ять вшановано у всьому світі. До них належить український поет і письменник Тарас Григорович Шевченко.
Світ Тараса Шевченка… Увійшовши в нього, можливо, зрозуміємо, звідки та неосяжна любов до України, її народу та всіх чесних людей світу; звідки брав він силу вистояти у боротьбі проти зла і не зломитися; звідки в бідного кріпака такий високий духовний світ і геніальний талант.




Можливо, це розуміння надасть і нам сили, стійкості, мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за себе. За чистоту своєї душі. Могуттям слова і глибинною правдою уже понад двісті літ Шевченко б’є на сполох за кривди і образи, пробуджує гідність людини у кожному, плекає і згуртовує націю, розбуджує історичну пам’ять, кличе наших сучасників на боротьбу з несправедливістю, єднаючи наше минуле, сучасне і майбуття.

                                           
                                
11 березня в ПТУ №10 працівниками відділу обслуговування була проведена літературна година «Світи Тараса Шевченка», на якій були присутні учні та викладачі учбового закладу. Зі вступним словом виступила вчитель української мови та літератури Козловець М. Т. Наприкінці заходу провела огляд літератури бібліотекар ПТУ Павленко В.В.

                              
Тож читаймо і перечитуймо Шевченка, звіряймо душі по Тарасу. Але пам’ятаймо: не всі, хто так любить помпезно, з букетами квітів, вінками й гаслами відзначати ювілейні дати Т. Шевченка, здатні справді прочитати, а головне – зрозуміти його поезію.
Заввіділом обслуговування - Васильчук Л. А. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії