День пам’яті та примирення

У день пам’яті та примирення - 8 травня в Олевському РБК відбувся захід за участю голови РДА Невмержицького В.І. , міського голови Повара А.В., заступника голови РДА Рудой С.В., заступника голови районної ради Халімончука Ю.В. громадськості району. До слова були запрошені голова РДА Невмержицький В.І., міський голова Повар А.В. та представники чотирьох поколінь : ветеран Другої світової війни Іваненко А.М., учасник бойових дій в Афганістані Казюк О.В., учасник АТО, який отримав поранення Дорошенко І.М. та учень 9 класу Олевської гімназії Охримчук Микола.
Про історію Другої світової війни та її наслідки для українського народу надав інформацію вчитель історії Корнійчук І.В..

За ініціативи керівництва району було зібрано кошти для бійців АТО волонтерами, організаціями, сільськими радами, приватними підприємцями та всіма небайдужими людьми і волонтери Мороз Н.М., Гаврилюк А.А., Сібірьова Л.В. під час заходу вручили матеріальну допомоги (1000 грн.) пораненим учасникам АТО.

Під час заходу в фойє РБК проводилась акція «Маки пам’яті”, де за символічну ціну можна було придбати квіти-маківки, виготовлені дітьми. Збір коштів пішов на лікування поранених бійців АТО.
Працівниками районної бібліотеки в фойє Будинку культури була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Вогонь війни у пам’яті навічно», на якій була представлена література про події Другої світової війни, наш край у роки Другої світової війни, література про війну в Афганістані, про Небесну сотню та АТО, Друга світова війна в художній літературі. 
На виставці були також представлені фотографії ветеранів Другої світової війни – наших земляків, серед яких Герої Радянського Союзу Павленко Й.Д., Покальчук І.М., Арєф’єв К. А. та Зеленко К.І.; особисті речі, документи там нагороди ветеранів Другої світової війни Горшкова О.Д. та Новицького Л.В., фотографії воїнів-афганців, які загинули Існюка О.Т., Крець Ю.В., Кручка І.А., Бєлого А.І., Омелянчука Л.І., Польового О.Ю. та фотографії загиблих учасників АТО Ковальчука О.В., Ярошенка С.Г., Шепетька С.П.
Зав.відділом обслуговування Васильчук Л.А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу