Хай квітне в слові та в душі весна…



15 травня 2015 року  в  Дружбівському навчально-виховному комплексі Олевської районної ради відбулася зустріч з письменником-земляком Михайлом Пасічником. Захід проходив в рамках районного семінару вчителів української мови та літератури «Вивчення літератури рідного краю на уроках української літератури», куди також були запрошені і працівники Олевської районної бібліотеки.

            Михайло Павлович Пасічник народився в селі Половецькому Бердичівського району, 1974-1976 роки працював учителем української мови та літератури Дібрівської середньої школи на Олевщині. 2 жовтня 2015 року Житомирська організація Національної спілки письменників України, головою якої є М.П. Пасічник відмічає своє 50-ти річчя. Як зазначив Михайло Павлович, організація налічує 28 письменників, де за кожним закріплений окремий район. Михайло Павлович за роки, проведені в нашому краї, по справжньому  закохався в цей райський куточок, тому і обрав саме Олевський район. Автор читав свої вірші, поему «Будь, Діброво, хоч у снах жива…», перейняту глибоким чорнобильським болем, ділився спогадами про час, проведений в  мальовничому поліському селищі.

            Перед присутніми також виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Житомирської гімназії №23 Кирик Наталія Миколаївна, яка в свій час була заступником директора Дружбівської СШ. Слово мав голова селищної ради  Мосаковський Вадим  Іванович.  Депутат районної ради, краєзнавець і публіцист Бабич Василь Миколайович в своєму виступі  розповів про місцевих поетів і письменників та  відмітив наскільки благодатна Олевська земля, адже тут народжуються, або за волею долі потрапляють сюди такі талановиті люди. Від районної бібліотеки виступила завідувачка  відділу обслуговування Васильчук Людмила Анатоліївна, яка подякувала за запрошення на цю зустріч та відмітила, що в районній бібліотеці особливе місце займає література рідного краю. Бібліотека активно співпрацює з багатьма місцевими поетами та письменниками, організовує зустрічі та презентації їхніх книг. Зокрема в 2012 році районну бібліотеку відвідали письменники М.П. Пасічник та  та С.К. Васильчук під час зустрічі з сином О. Опанасюка та презентації книги Олексія Євменовича «Живий біль або зникали у відомому напрямку».  Васильчук Л.А. вручила Михайлу Павловичу  книгу місцевої авторки-упорядника Марії Максимівни Пилипчук із серії «Древлянские жемчужины» - «Печали и радости», присвячену селам Радовель, Пояски, Рудня-Радовельська, Дружба і Діброва із авторським підписом шанованому земляку з повагою і вдячністю та з нагоди відвідування нашого древлянського куточка.
Бабич Василь Миколайович
            На завершення учителі та учні району читали свої власні вірші
            Вся програма зустрічі проходила в теплій, дружній атмосфері, де між промовами виступаючих, лунали пісні і танці у виконанні учнів та вчителів навчально-виховного комплексу. А  режисером всього дійства під назвою «Хай квітне в слові та в душі весна…» була вчитель Дружбівського навчально-виховного комплексу, наша місцева поетеса – Алла Продащук (Курило Алла Аркадіївна).  
 


 
    Бібліограф Олевської ЦБС Деметрюк В.Ф

Коментарі

  1. Цікаві факти з життя відомих людей. Спасибі що надаєте саме таку інформацію всім жителям даного краю. ДАКУЄМО!!!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії