Всеукраїнський сімейний конкурс "Книга пам'яті роду мого"

На виконання Указу Президента України № 604/2012 від 19.10.2012 «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» проводився сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду».
Конкурс проводився Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей, НБУ для дітей під патронатом Міністерства культури України за підтримки Державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО, Української спілки ветеранів Афганістану, Національного видавництва дитячої літератури «Веселка». До участі у Конкурсі залучалися спеціалізовані бібліотеки для дітей.
Основним завданням Конкурсу є :
- збереження пам’яті про події Другої світової війни та подвиги захисників нашої держави;
- стимулювання пізнавальної активності і самостійності у дітей та підлітків;
- спонукання учасників до творчості;
- формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості;
- виховання шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни;
- збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків, виховання на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України.
В Житомирській обласній бібліотеці для дітей проходив обласний тур Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду». В якому приймала участь Олевська районна бібліотека для дітей. Читачам бібліотеки було запропоновано взяти участь у конкурсі «Книга пам’яті мого роду».
  Федоренко О. М. та Ніколайчук Лілія
Учениця 9 класу Олевської гімназії – Ніколайчук Лілія принесла матеріали (сімейні фото, вирізки з газет, нагородні листи, медалі) про свого прадідуся Дубченка Євгенія Єрофійовича – учасника Великої Вітчизняної війни до бібліотеки, де спільно з бібліотекарем І категорії Федоренко О. М. було оформлено книгу пам’яті.
5 травня 2015 року Житомирською обласною бібліотекою для дітей було підведено підсумки та визначено переможців обласного туру Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду».
Конкурс проводився у двох номінаціях: сімейні книги пам’яті та відео книги.
Переможці у номінації сімейні книги пам’яті у віковій категорії 12-16 років стала і наша учасниця, активна читачка бібліотеки – Ніколайчук Лілія, учениця 9 кл. Олевської гімназії, яка зайняла ІІ місце, за що була нагороджена грамотою від Житомирської обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради.
Бібліотекар І кат. районної бібліотеки для дітей Федоренко О. М.

Коментарі

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії