Бібліотека – інформаційний центр громади

В читальному залі Олевської районної бібліотеки 12 червня 2015 року відбувся районний семінар бібліотечних працівників за темою «Бібліотека – інформаційний центр громади» за участю голови РДА Невмержицького В.І., завідувача сектору культури РДА Кльоц І.В. та працівників бібліотек району.
Семінар відкрила директор ЦБС Сібірьова Лідія Василівна, яка ознайомила присутніх із станом та перспективами розвитку бібліотечної справи на Олевщині. Враховуючи виклики сьогодення, наші бібліотеки намагаються використовувати у своїй діяльності сучасні інноваційні форми роботи, які завдяки актуальному змісту, творчому підходу та нетрадиційним формам, здатні привернути до себе увагу користувачів бібліотек, а також залучити до них нових відвідувачів.

В обговоренні даного питання взяв участь голова Олевської районної державної адміністрації Невмержицький Василь Іванович, який звернув увагу на те, що саме сьогодні бібліотеки повинні бути інформаційними центрами своєї громади. Саме від бібліотечного працівника залежить, як мешканці громади будуть поінформовані про ті події, які відбуваються у нашому суспільстві, адже саме бібліотекар повинен донести до кожного жителя події сьогодення – це і допомога в оформленні субсидії, і обговорення питання об’єднання громад, і допомога дітям в пошуку інформації по вступу до навчальних закладів, допомога сім’ям переселенців, сім’ям воїнів АТО, сім’ям загиблих Героїв АТО, демобілізованим воїнам.
Під час обговорення про свою роботу розповіли : завідуюча бібліотекою-філіалом №31 с. Лопатичі Мельник Надія Володимирівна, яка відмітила про велике значення бібліотеки на селі. Надія Володимирівна багато уваги приділяє роботі з дітьми, виховуючи в них любов до книги. Завідуюча бібліотекою-філіалом №24 с. Кам’янка Майгун Любов Олександрівна розповіла, що при бібліотеці діє гурток, де діти навчаються вишивати, в’язати, який веде працівник ЦХЕТУМ - Гур’єва Євгенія Андріївна.
Сьогодні не всі бібліотеки мають Інтернет, але комп’ютер не є основою бібліотечної роботи, наголосив Василь Іванович, основою є робота з жителями громади. Бібліотекар 1 категорії сел. Бучмани Мостович Н.М., розповіла, що в неї робочий день не закінчується в бібліотеці, а продовжується вдома, адже саме вдома вона має комп’ютер з доступом до мережі Інтернет, де знаходить і роздруковує потрібний матеріал для користувачів .
Обговорювалися питання не тільки роботи бібліотек, а й найактуальніші питання в селах.
У ході семінару бібліотечним працівникам було надано методичні матеріали щодо відзначення 19 – річниці до Дня Конституції України підготовлені методистом 2 категорії ЦРБ Тимощук І.В..
Про роботу з дітьми під час літніх канікул надала консультацію заступник директора по роботі з дітьми Талах В.В.

Робочий план
районного семінару бібліотечних працівників
 « Бібліотека – інформаційний центр громади»

1. Стан та перспективи розвитку бібліотек району.
Директор ЦБС Сібірьова Л.В.

2.Система «ЕСМаР», підсумки навчання по онлайн-звітності.
Директор ЦБС Сібірьова Л.В., методист 2 категорії Тимощук І.В.

3. Інвентарізація бібліотечних фондів у 2 півріччя 2015р.
Бібліотекар 1 категорії Павленко В.М.

4. Робота бібліотек до 19-річниці дня Конституції.
Зав. відділом обслуговування ЦРБ Васильчук Л.А.

5. Робота з дітьми під час літніх канікул.
Заступник директора по роботі з дітьми Талах В.В.

6. Графік здачі звітності за 1 півріччя 2015р. методист 2 категорії Тимощук І.В.

Домашнє завдання:
1. Підготувати виставки до 19-річниці дня Конституції.
2. Підготувати статистичні дані до здачі звітності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії