Чиста криниця таланту майстрів


Сучасний стан нашого суспільства характеризується зростанням етнічної  свідомості народу, посилення його інтересу до вітчизняної історії та культури, до усвідомлення необхідності збереження традиційного народного мистецтва його духовності, втрата якого загрожує існуванню самого народу.
         Витоки народного мистецтва сягають сивої давнини. Зберігаючи тісний зв’язок з традиціями народної творчості минулого, народне мистецтво набуває нового змісту, нових якостей і рис сьогодення.

Стрелюк О. В.
         У розмаїтті українського декоративного мистецтва вишивка одна з найбільш поширених і улюблених в Україні різновидів народної творчості. Її твори – це піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення природи, схвильована розповідь про думки та почуття людини. Адже у вишивці, як і в народній пісні, майстрині відбивали свої заповітні мрії про краще майбутнє, своє споконвічне прагнення до прекрасного.
         В’язання –улюблене заняття багатьох жінок та один з найстаріших і популярних видів рукоділля. І це не дивно : вміння в’язати дає можливість з клубка ниток зробити багато красивих та зручних речей.
Калюк М. П.
        



 В читальному залі районної бібліотеки оформлена виставка майстер – клас з вишивки стрічкою та плетіння гачком «Чиста криниця таланту майстрів», на якій представлені роботи майстринь Стрелюк Олени Василівни та Калюк Мирослави Петрівни.
          Для того, щоб опанувати всіма секретами вишивки стрічкою та гачком, як це вміють майстрині, початківці можуть записатися для навчання на майстер-клас, відвідавши виставку в читальному залі. Виставка діє з 1.06. по 01.07.2015р.


Бібліотекар  1 категорії читального залу  Л.І.Козловець

Коментарі

  1. Яку красу можливо створити своїми руками! Залюбки відвідали б такий гарний майстер-клас, навіть не знаємо, чому віддати перевагу, хочеться спробувати все.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо! Запрошуємо відвідати виставку і навчитися вишивати стрічкою та плетіння гачком.

      Видалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу