Незламна духом

Мій Господе! Надію дай народу.
Дай віру нам! Людей оборони
Від злої всенародної війни.
Дай силу нам відстояти Свободу!
                     Ольга Пилипчук

13 липня 2015 року в районній бібліотеці відбулася зустріч, вже в котрий раз, з нашою землячкою, сучасною українською поетесою Ольгою Андріївною Пилипчук.
На зустрічі О.А.Пилипчук презентувала свою нову книгу, яка має назву «Незламна духом».
В залі були присутні голова РДА В.І.Невмержицький, міський голова А.В.Повар, заступник голови РДА С.В. Рудой, редактор газети «Незалежна» В.Я.Чепік, директор Олевської гімназії Є.М.Рябой, депутат районної ради В.М.Бабач, автор-упорядник серії книг «Древлянские жемчужини» М.М.Пилипчук, заступник голови районної організації ветеранів війни та праці А.М.Іваненко, автор передмови до книги «Незламна духом» І.І.Існюк, друзі та шанувальники поетеси.

Під час презентації заввідділом обслуговування ЦРБ Людмила Васильчук розповіла про книгу та її розділи, а Ольга Андріївна ділилася своїми відчуттями, читала свою поезію. Вірші поетеси звучали і у виконанні учнів 8 класу Олевської гімназії : Олени Онищук, Дарини Фаткуліної, Інни Юркової.Найтепліші, найщиріші слова про поетесу та її твори висловили – голова РДА В.І.Невмержицький, міський голова А.В.Повар, друзі та прихильники - В.Я.Чепік, В.М.Бабач, І.І.Існюк.Зустріч відбулася в теплому дружньому колі.
 Книга «Незламна духом» має шість розділів «Нескорена», «Древлянський едем», «Дніпровські хвилі», «Клич чайки», «Срібноліття», «Гроно від друзів». Передмову до книги «У творчому злеті» написав Ілля Існюк, колега поетеси з Олевська.
Перший розділ книги - «Нескорена». Нескорена Україна, нескорені українці… Вона також нескорена… Попри всі негаразди долі Ольга Андріївна знову і знову береться за перо і в своїй поезії крокує шляхами України, вклоняючись прабатьківській землі, шануючи її і даруючи людям рідне Слово.
Другий розділ книги – «Древлянський Едем». В житті поетеси є своя маленька станція у поліському краї-Рудня Радовельська. Древлянська земля, що дала їй дорогу у світ поезії.
Третій розділ - «Дніпровські хвилі». Це Кременчук наддніпрянське місто, це Дніпро сивочолий, це де зараз проживає Ольга Андріївна і продовжує свою поетичну діяльність.
Четвертий розділ книги - «Клич чайки». Це особливій розділ книг, особлива тема, сумні рядки лягають на папір за тими кого вже не повернути, кого нема поряд…
П’ятий розділ – «Срібноліття». Роки за роками… Літа сріблять скроні і плекають достойних нащадків. Так і повинно бути.
Шостий розділ - «Гроно від друзів». Поезія присвячена Ользі Пилипчук.
В своїй книзі «Незламна духом» поетеса знайомить читача з буремним сьогоденням України. Ольга Андріївна залишається вірною традиціям української поезії в основі якої лежать першоджерела і її власне світобачення – різнобарвна палітра пейзажної лірики.

Кожен розділ книги – це нібито боротьба за життя і спогади.
  Шановна Ольго Андріївно здоров’я Вам, 
творчих здобутків, нових книг і незламності духу.
  Чекаємо в гості з новою збіркою.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії