Святий Миколай – чародій, святитель, діточок покровитель

Передчуття чогось неймовірного і казкового – таким для більшості малечі й для багатьох дорослих є наближення Дня св. Миколая – дня, на який всі чекають, щоб поділитися своїм теплом, і не тільки зі своїми найближчими, а й з тими, хто просто цього потребує.
Усі ми знаємо: тієї ночі, як тільки заснемо, миттю прилетить на золотих санях Миколай – з білою бородою, в теплому кожусі, а головне – з великим мішком подарунків. Звичай дарувати подарунки в цей день має багатовікову історію і пов’язаний з постаттю єпископа міста Міри в Малій Азії – святого Миколая. Від його смерті минуло сімнадцять століть, тому не дивно, що ми насправді знаємо доволі небагато фактів із його життя.


У день Святого Миколая до районної бібліотеки для дітей завітали діти та малята зі своїми батьками на конкурсно-пізнавальну програму «Святий Миколай – чародій, святитель, діточок покровитель». Малята та дорослі із цікавістю слухали легенди про Святого Миколая та розповіді про те, як святкували і що їли з нагоди свята.



Також розповідали Святому вірші, співали пісні, танцювали, приймали участь в іграх та розвагах, відгадували загадки, а на завершення в теплій обстановці смакували чаєм з домашньою випічкою.

 

Бібліотекар І кат. Федоренко О. М. 

Коментарі

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу