Герої не вмирають

 День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Пам’ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді , сильні . Ті, що тільки починали жити. Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо прівняно з тим, що вчинили для нас ці люди. Героїзм Небесної Сотні поза межами людської логіки, їхні імена мусимо вписати в історію України золотими буквами. Схилімо свої голови у вічній скорботі, передаючи її з покоління в покоління, і збережімо пам”ять про Них, щоб вони жили вічно в наших серцях .                                              19 лютого в Олевську відбувся захід із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, який розпочався із загальної ходи від Олевської міської ради до краєзнавчого музею. На мітингу були присутні представники влади, учасники майдану, волонтери, учні та громадськість міста.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, після чого поклали квіти та лампадки до стенду, присвяченого Героям Небесної Сотні, що був розміщенний у приміщенні музею. Працівниками районної бібліотеки в музеї була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Герої не вмирають».      





Коментарі

  1. Бібліотека і музей - основні культурні центри Олевська. Якщо вони працюють разом - це поглиблює почуття патріотизму та гордості за рідний край!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії