1 жовтня – Міжнародний День людей похилого віку


Другий місяць осені  починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі  відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і день ветеранів.
Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років.

Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.
 Нелегким було їхнє життя. Майже всі вони – діти воєнних та повоєнних  років. На їхню долю випали голод, війна, розруха.
Відділ обслуговування районної бібліотеки запрошує  читачів ознайомитись з книжково-ілюстративною  виставкою « Золота осінь життя».
У розділі «Соціальний захист людей похилого віку» ви познайомитесь з документами, щодо соціального захисту людей даної категорії, пенсійне забезпечення. У другому розділі «Секрети бадьорості» знайдете поради про профілактику та лікування різних захворювань фізичними вправами, народними методами. Розділ виставки «Мої рятівні сотки» дасть цікаві поради щодо вирощування квітів, овочів,фруктів. Також для вас буде цікавим розділ «Книги моєї молодості».
              Бібліотекар відділу обслуговування Лук'янчук Г. І.

   

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу