Апостол української ідеї

 У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української національної культури, політичної думки і дії останніх двох століть безперечно належать Тарас Шевченко, Іван Франко та Михайла Грушевський. Саме їхніми іменами, їхньою спадщиною  насамперед пов’язані ідеї відродження української культури, науки, громадської думки. Саме їхній приклад, їхня самопожертва і непримиренна позиція революційних демократів будили свідомість народу, кликали  його до боротьби за українську незалежність. На такому ґрунті великої історичної свідомості виріс геній М.Грушевського - невтомного дослідника історії та культури українського народу.

З метою формування національної свідомості і піднесення значення української історії у вихованні засуджених до покарання, не пов’язаних з позбавленням волі, 7 вересня працівники читального залу бібліотекар 1 категорії читального залу Козлвець Л.І., бібліограф 2 категорії Деметрюк В.Ф. провели інформаційну годину, присвячену 150-річчю з дня народження Михайла Сергійовича Грушевського. На захід також були запрошені викладачі та учні Олевського професійного ліцею .
Під час заходу було проведено огляд літератури біля книжкової виставки «Україно, незборима зроду, ти душа великого народу», присвяченої 25-й річниці незалежності України.   

                               





 Бібліотекар 1 категорії  читального залу Козлвець Л.І.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії