Хай ім’я Твоє вічно святиться…


Наша поліська земля завжди була багата прекрасними і талановитими людьми. Одним із таких людей є Заслужений артист України,  вокаліст-соліст, провідний майстер сцени Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Микола Демянович Юськов. Дійсно, такого співака міг породити тільки прадавній поліський край, де гучно шумить дрімучий ліс і співають голосисті солов’ї.
Народився Микола Демянович 14 липня 1949 року на благодатній олевській землі в селі Рудня-Радовельська,навчався в Дубрівській школі. Після закінчення Житомирського училища культури працював у Житомирському драматичному театрі. Згодом – Сімферопольський драмтеатр, Вінницька та Волинська філармонії.

З 1984 року і до останніх днів працював у Чернігівській філармонії. Щиро любив неньку Україну, свою родину – дружину Ніну Іванівну, доньку Оксану та маленького внучка Макарчика.
На жаль  тяжка хвороба обірвала життя Миколи Демяновича. 19 серпня 2015 року на святий яблуневий Спас зупинилося його серце і наш дорогий земляк відійшов у вічність.
16 вересня 2016 року  в селищі Дружба Олевського району на приміщенні навчально-виховного комплексу відбулося відкриття меморіальної дошки памяті заслуженого артиста України Миколи Демяновича Юськова. Ця подія відбулася за ініціативи землячки артиста та його вірної подруги поетеси Ольги Андріївни Пилипчук,  за підтримки Олевської районної ради.
   

            В цей день далека поліська глибинка зібрала на своїй благодатній землі всіх хто знав і памятав Миколу Демяновича, шанувальників його творчості. На відкриття меморіальної дошки приїхала дружина співака Ніна Іванівна Юськова, донька Оксана Миколаївна з чоловіком та сином, поетеса Ольга Андріївна Пилипчук з донькою Аллою Пилипчук, рідня з Олевщини, Коростенщини, Київщини. Були присутні гості з Житомира,заступник голови Олевської райдержадміністрації Белан Н. Д., начальник сектору культури Мельник С.О.,редактор газети «Незалежна» Чепік В.Я., депутат районної ради Бабич В.М. , публіцист Існюк І.І., радник голови Олевської райдержадміністрації Повар А. В., голова Дружбівської селищної ради Хомутовська О.М. В числі запрошених були також бібліотечні працівники районної бібліотеки.

            Після церемонії відкриття меморіальної дошки вчителі та учні Дружбівського навчально-виховного комплексу провели для присутніх вечір пам’яті заслуженого артиста України Юськова М.Д. «Хай ім’я твоє вічно святиться…». Під час заходу звучали вірші О.А. Пилипчук, відеозаписи з виступів  співака, все супроводжувалося презентацією з фотографій артиста.
Дружина Миколи Юськова
Белан Н. Д., Пилипчук О. А., Бабич В. М.
            Микола Демянович залишив нащадкам не лише свої пісні,  а й світло могутнього спалаху душі. Схиляючи голови у скорботі перед  його памяттю, ми дякуємо Богу за те, що Він послав нам такого талановитого земляка.

 Завідувачка відділом обслуговування Васильчук Л. А.

Коментарі

  1. объясните мне недалекому,причем данный гражданин, патриот, к моей школе? Он там не только не учился но даже и близко не подходил. что он сделал для нее? Для поселка и тд.?

    ВідповістиВидалити
  2. якщо вам не зрозуміло на російській спитаю україньською: Яке відношення данний громадянин мае до Дружбівської школи? Він там навіть не вчився і близько не підходив (якщо не зраджуе память то школа в Дружбі зявилася після його навчання). Що данній громадянин зробив для розвитку смт. Дружба

    ВідповістиВидалити
  3. М. Д. Юськов навчався в Дубрівській школі. На даний час там школи немає, як, майже, і самого села. Вирішено було встановити меморіальну дошку на приміщенні Дружбівського навчально-виховного комплексу, так як ці села відносяться до однієї селищної ради. А те що він зробив для смт. Дружба - прославив цей край своїм талантом і є єдиним заслуженим артистом на Олевщині.

    ВідповістиВидалити
  4. не логичнее тогда прикрепить мемориальную доску на станции Дуброва-Олевская или Рудня-Радовельская? или там здания уже тоже снесли?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментар.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, URL рядок можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії