Життя – як пісня

В народі кажуть: «Щасливий той, чиї думки й почуття, перелиті в пісенне слово, озвуться в людських серцях щирою любовю до отчого краю і всього прекрасного на землі». Композитора, музиканта, співака, народного улюбленця Олександра Борисовця можна назвати теж «щасливим», бо його пісні запали в душу людям.
1 грудня 2016 року працівниками Олевської районної бібліотеки в рамках Клубу цікавих зустрічей був організований творчий вечір Олександра Борисовця «Життя – як пісня», який відбувся в приміщенні музичної школи. Доля музиканта була визначена від самого народження: на світ Сашко зявився у співучій талановитій родині. Його батько Микола Микитович, працюючи завідувачем сільським клубом у Майдані-Копищенському, залучив до світу музики та пісні всю свою велику родину – він організував сімейний вокальний ансамбль, в якому , крім нього, співали три сини та дві дочки.

Віктор Купцив з м. Коростень
Брат Олександра
Шлях Олександра тернистими стежками музичного мистецтва розпочинається на посаді художнього керівника Білокоровицького Будинку культури. У 1992 році він створює гурт «Пілігрими», до складу якого увійшли професійні талановиті музиканти. На Всеукраїнському фестивалі «Червона рута», що проходив у місті Житомирі, гурт зайняв перше місце. Після цього в 1993 році колективу дали звання народного. «Пілігрими» неодноразово ставали переможцями районних та обласних оглядів – конкурсів. У 2014 році на Національному Сорочинському ярмарку в номінації «Троїсті музики» гурт отримав І місце.
Гурт Олевчани
Олексій Будчік
Василь Чепік
Алла Продащук

Олександр Борисовець – людина унікального таланту, справжній митець. Він грає на всіх народних інструментах. У його творчому доробку більше сотні пісень, для більшості яких він є автором не тільки музики, а й слів. Пише на вірші Олексія Будчіка з Луцька, співпрацює  з місцевими поетами Василем Чепіком та Аллою Продащук, які були присутні на вечері та вітали композитора.
Ігор Васильчук

Пісні Олександра Борисовця прозвучали у виконанні Віктора Купцива з м. Коростень, брата Анатолія Борисовця, гурту «Олевчани», Павла Шинкаря, Артема Курбеко, Григорія Бреслаша, Ігора Васильчука і, звичайно ж, самого автора.
На заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Белан Н. Д., заступник голови районної ради Ковальчук О. С., завідувач сектору культури Мельник С. О.


Присутні вітали винуватця заходу, дякували за творчість, за талант, яким він прославляє рідний край. Бажали міцного здоровя, здійснення творчих задумів і сподівань.
Заввіділом обслуговування Васильчук Л. А. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії