ЛЮДИНА ВІРИ І ПРАВДИ

15 січня 2017 р. українська і світова громадськість відзначила 135-річчя з дня народження видатного ученого, педагога, державного, громадського, церковного і культурного діяча Івана Івановича Огієнка, відомого в історії як митрополита Іларіона. Сучасники називали його людиною енциклопедичних знань, праці й обов’язку.
З цієї нагоди 20 січня в Олевській районній бібліотеці для дорослих пройшов урок-спогад «Людина віри і правди». На заході були присутні учні 10 класу Олевської загальноосвітньої школи № 3. Бібліотекарі розповіли про життєвий шлях Івана Огієнка, про те, як із маленького сільського хлопчика постав митрополит, та про його вагомий внесок в українську культуру. Також, під час заходу був проведений бібліографічний огляд літератури «Духовні скарби Івана Огієнка».

Наш земляк Іван Огієнко залишив по собі величний скарб української культури. Історія і культурологія, література і мовознавство, журналістика і поезія, філософія і богослов’я, видавництво і педагогіка — такою різноманітною й багатою була сфера діяльності Івана Огієнка. Його ім’я назавжди внесено в велику історію нашої нації. Рідна країна не забула його.


Бібл. І категорії Рабош А. В. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії