Всі доріжки починаються від дому

Всі доріжки починаються від дому,
Чи то стежинка, чи широкий шлях –
Всі вони виводять на дорогу,

Де нам необхідно подолати страх.
Ці рядки написав наш земляк Микола Гайченя - сільський вчитель із села Жубровичі, який має особливий дар сприймати оточуючий світ мовою поезії.
Перші поетичні паростки з’явилися ще в студентські роки. А нині в його доробку більше чотирьохсот творів, багато з яких публікуються в місцевій пресі.
В 2016 році у видавництві «Рута» вийшла  збірка поезій М. Ю. Гайченя «Поетичний калейдоскоп». Як візерунками в калейдоскопі, пересипається вона різними жанрами: то пейзажною лірикою, то інтимною, то болями рідного краю, то почуттями патріотизму.
24 травня 2017 року в рамках засідань Клубу цікавих зустрічей  у читальному залі Олевської центральної міської бібліотеки відбулася літературна зустріч «Всі доріжки починаються від дому», на якій автор Микола Гайченя презентував свою збірку «Поетичнй калейдоскоп» та читав вірші, які не увійшли до неї.

На заході були присутні місцеві поети, друзі, колеги та шанувальники поезії М. Гайченя. Працівники бібліотеки  Деметрюк В., Козловець Л., Тимощук І., Рабош А. та учні Яроменко Анастасія а Гребенчук Вікторія читали   вірші автора. Перед присутніми виступили поетеса Алла Продащук, поет і редактор газети «Незалежна» Василь Чепік, краєзнавець і публіцист Василь Бабич, директор ЦБС Лідія Сібірьова, завідуюча бібліотеки с. Жубровичі Олена Балюрко. Музичні номери прозвучали у виконанні викладача музичної школи Михайла Гриба та художнього керівника міського будинку культури Олени Бреслаш.

Присутні дякували М. Ю. Гайченя за цікаву зустріч, бажали міцного здоров’я та творчих успіхів, адже такі заходи запалюють у душах почуття гордості і віри у свій народ, наповнюють наші серця любов’ю до рідного краю, до України.
                                                          Завідуюча відділом обслуговування Васильчук Л. А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу