Фестиваль «Сонячні мелодії». У пошуках юних талантів

З 19 по 22 вересня в Олевську відбувся Х фестиваль польської культури «Сонячні мелодії», який був насичений цікавими подіями та заходами. Наше місто відвідали гості з польського містечкаТошек, з яким Олевськ понад три роки тому підписав Угоду про партнерство та співробітництво, де одним із пунктів є розвиток та підтримка культурних відносин.

Вже вдруге в рамках фестивалю проходив конкурс читців польської поезії, який разом з Олевським районним відділом Спілки поляків України організувала міська бібліотека. Захід відбувся 20 вересня в приміщенні музичної школи. Цього року в ньому брали участь 30 учасників.
Твори польських поетів виконувалися як мовою оригіналу, так і українською мовою. В програмі прозвучали вірші А. Міцкевича, М. Конопницької, Ц. Норвіда, Л. Стаффа, Т. Ленардовича, Я, Бжехви, Б. Островської, Ю, Тувіма, В. Броневського, М. Ковнацької, Х. Бехлерової. Як і минулого року  конкурс проводився за двома віковими категоріями: від 7 до 13 років та від 14 до  20 років.
Приємно, що цього року більше творів виконувалося польською мовою, а це означає що з кожним роком зростає кількість дітей, які навчаються в Олевській суботньо-недільній школі вивчення польської мови і культури. Особливо вразила присутніх своїм виступом восьмирічна Олександра Коц. За виконання вірша Юліана Тувіма «Слон Хоботовський» польською мовою вона отримала І місце в молодшій віковій категорії. ІІ місце розділили Віолета Хомутовська та Марина Долібець, ІІІ місце – Надія Пилипчук та Софія Богуцька. В старшій віковій категорії І місце отримала Анастасія Яроменко, ІІ місце Дар’я Грищенко, ІІІ місце – Вікторія Островська та Ілона Дорошенко.

За виконання віршів польських поетів українською мовою І місце у молодшій віковій категорії отримала Вікторія Гребенчук, старша вікова категорія – Анастасія Яроменко. ІІ місце отримали: молодша категорія – Аліна Бреслаш; старша категорія –Лілія Коваленко. ІІІ місце у молодшій віковій категорії виборола Вікторія Гречко. Старша вікова категорія – Вікторія Існюк.
 По закінченню конкурсу всі учасники отримали солодощі. Нагородження переможців відбулося 22 вересня на гала-концерті в міському Будинку культури, де вони отримали дипломи та подарунки, які їм вручила Діна Халімончук– голова Олевського районного відділуСпілкиполяківУкраїни.


Зав. відділом обслуговування Васильчук Л.А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії