Пам’ятай про Крути

Від трагічних подій, які відбулися 29 січня 2018 року, нас відділяють рівно 100 років. За ці роки Україна зазнала значних змін і багатьох потрясінь значно більших, ніж те невелике протистояння юних патріотів України з більшовицькою армією.  Але ми знову й знову повертаємося у згадках до бою під Крутами. У масштабах всесвітньої історії ця битва, може, й незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте вона – символ нескореного духу нашої нації. Вузькою тернистою стежкою, протоптаною стопами крутян, вирушили на захист незалежності України інші, ті, кого надихав подвиг київських юнаків.

До цієї трагічної події у читальному залі Олевської міської бібліотеки був проведений урок мужності «Пам’ятай про Крути», який підготували працівники відділу обслуговування для студентів Олевського  професійного  ліцею №10 . В заході  прийняли участь викладач музичної школи Михайло Гриб та учениця 7 класу ЗОШ №3 Вікторія Гребенчук.
Ми, нащадки, зобов’язані зберегти у собі той вічний вогонь, ту непереможну любов до Батьківщини, яку мали вони, юнкери і гімназисти - молоді хлопці, перед якими лежало неораним полем ціле життя і які без жалю поклали його на вівтар служіння Україні.

Зав відділом обслуговування Васильчук Л. А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії