Мій рідний край, щаслива я з тобою.

«На любові до дітей тримається світ», -  цими словами знаменитого педагога В. Сухомлинського зустрічає нас деревяна арка при вході у двір Юрівської ЗОШ, де директором ось уже 34 роки Талах Галина Адамівна. У всьому зразу помітно хазяйську руку керівника: ідеальна чистота, зі смаком оформлені кабінети, коридори з яскравими стендами в дерев’яних охайних рамочках, дитячі малюнки, прекрасний спортзал з покриттям та душовою кабінкою. Та найбільше вражає музей історії села, який відкрився до 50 річчя школи в 2013 році і був збудований, починаючи з фундаменту, без єдиної бюджетної копійки силами вчителів, батьків та учнів.
    У 2011 році у школі введено уроки християнської етики за благословення отця Миколая – надійного помічника Галини Адамівни.  Біля школи є липова алея. Сто три липки, посаджені батьками і дітьми на честь 103 загиблих у Другій Світовій війні героїв ростуть на території школи.  Свій колектив Галина Адамівна називає сімєю, де кожний має свою ділянку праці і за неї відповідає, а вчителі по дружньому ставляться до учнів. Все, за що вона береться, робиться з любовю до дітей, життя, рідної землі. Тому і тягнуться до неї люди, ідуть на співпрацю. Крім того, що Галина Адамівна чудовий керівник, прекрасна мама трьох дітей та бабуся восьми онуків, має вона ще й особливий дар – писати вірші. У 2016 році до 40 річчя педагогічної діяльності видала дві збірки віршів – «Збірка ліричних віршів» та « Полечу думками в рідну Ярову». 
11 квітня в читальному залі міської бібліотеки  в рамках засідань Клубу цікавих зустрічей відбувся вечір поезії з  Галиною Талах «Мій рідний край, щаслива я з тобою» .  Привітати поетесу на захід прийшли діти, колеги по роботі, друзі, випускники школи (нею є і директор Олевської ЦБС Сібірьова Лідія Василівна), отець Миколай,  місцеві поети та просто шанувальники її творчості.  Захід пройшов у  дружній , теплій атмосфері. Вірші поетеси читали бібліотечні працівники та сама Галина Адамівна, яка до того ж має чудовий голос і разом з сином Олександром та донькою Тетяною виконали декілька пісень.


Сильна, мудра і талановита жінка Галина Адамівна Талах за все , що має , вдячна Богу. Просить Його, щоб допоміг зробити її долю такою, щоб бути разом з родиною, своїми друзями, щоб було якомога  менше печалі і болю. Щоб росяні ранки, спів зозулі, соловейка, оточуючий світ могла сприймати у всіх його кольорах і барвах, могла радіти волошкам у житі, розуміти дзвін лісових дзвіночків, відчувати запах скошеного сіна, конюшини і липи медової, заглядати в очі окрасі поліського поля – білосніжній ромашці.




Зав. відділом обслуговування Васильчук Л.А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу