Дорога довжиною в життя


У жовтні 2018 року виповнилося рівно два роки Клубу цікавих зустрічей, який діє при нашій бібліотеці. З кожною новою зустріччю список почесних гостей нашого містечка поповнюється ще одним відомим та цікавим іменем. На таких заходах люди мають змогу відпочити, поспілкуватися, знайти нових друзів. Справжнім святом для творчих людей Олевщини назвала такі зустрічі місцева поетеса Алла Продащук. А ми, в сою чергу, намагаємося підготувати заходи цікавими, кожен по- своєму особливим та від душі, тому і чекають на них люди.

31 жовтня в читальному залі міської бібліотеки відбулася респект-зустріч з місцевим поетом, публіцистом, лікарем-хірургом Тарасом Шавулою та презентація його книги «Крізь хащі і трясовини Олевщини…». Майже все своє життя Тарас Шавула присвятив медицині, шлях у якій розпочав після закінчення Київського медичного інституту. З 1972 року – хірург Олевської районної лікарні, з 1976 року – заступник головного лікаря по лікувальній роботі, в сфері управління пропрацював близько 40 років. Чотири рази поспіль Тарас Петрович обирався депутатом районної ради, має статус ліквідатора.

Пише з дитинства, друкувався в газетах та журналах, має збірочку віршів «Ти в мене для любові». Та найголовнішим творінням Тараса Шавули, підсумком його 15-річної роботи є книга «Крізь хащі і трясовини Олевщини…» Розповідь про історію медицини Олевського району. Книга була надрукована в 2018 році у Житомирському видавництві Полісся і стала справжнім подарунком для колег до дня медика. В даному виданні, використавши перш за все архівні матеріали з державних сховищ Києва, Житомира і Олевська та додавши почерпнуті з історичних джерел, документальних та художніх творів відомості, автор без упередженості, з маленькими елементами гумору, дарує читачеві оповідь про витоки медицини Олевського району до теперішнього часу. Крім того, в книзі є основні відомості з історії світу, України і регіону за останні 100 років.
На фоні презентації ведучі розповідали про життєвий та творчий шлях Тараса Шавули, працівники міської бібліотеки читали його вірші. Дуже цікавою була розповідь автора про роботу над книгою.
На заході були присутні творчі люди, бібліотечні працівники, друзі Тараса Шавули та шанувальники його творчості. Автора привітали місцеві поети Алла Продащук та Микола Гайченя, редактор газети «Незалежна» Василь Чепік, депутат районної ради Василь Бабич, начальник відділу культури Ірина Кльоц, директор Олевської ЦБС Лідія Сібірьова . Від імені друзів Тараса Петровича привітав Валерій Близнюченко. Музичні номери прозвучали у виконанні Михайла Гриба та Наталії Романчук.

Зав. відділом обслуговування Васильчук Л. А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Конкурс читців польської поезії

Рідна мова – оберіг народу