Горджусь і радію, що рідною мовою володію

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято запровадили у листопаді 1999 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. За даними ЮНЕСКО, у світі існує близько 6000 мов, 43% з них знаходяться під загрозою зникнення. На думку фахівців, це трапляється в тому випадку, коли її перестають, з тої чи іншої причини, вживати та вивчати більше 30% носіїв мови. Лише в Європі небезпека загрожує 30 мовам, а 13 із них перебувають на межі зникнення.

    Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. Сучасна українська мова має близько 256 тисяч слів.

    Давайте усі разом підтримаємо нашу рідну ‒ українську мову ‒ флешмобом, щоб ще раз нагадати про її красу, мелодійність та  важливість використання своєї мови у повсякденному житті.

    Правила участі прості:

зніміть відео, де ви читаєте вірші або вислови про українську мову  і опублікуйте на своїх сторінках в соцмережах, обов’язково вказавши хештег #бібліотекиОлевщини, #День_рідної_мови

Долучайтеся!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Рідна мова – оберіг народу

Конкурс читців польської поезії